Video Noul inspector șef IPJ Constanța, Dumitru Bîltag: ”Eu nu am urmărit grade în cariera mea”

11696
Noul inspector șef IPJ Constanța, Dumitru Bîltag: ”Eu nu am urmărit grade în cariera mea” - whatsapp-image-20231109-at-17093-1699542898.jpg
La sediul Poliției Rutiere Constanța, a fost organizată joi, 9 noiembrie, după-amiază, o conferință de presă, la care au participat ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, chestorul general de poliție Bogdan Despescu, secretar de stat, comisarul șef de poliție Mădălina-Sorina Vlangăr, care a avut funcția de inspector șef al IPJ Constanța, și chestorul principal de poliție Benone-Marian Matei, inspectorul general al Poliției Române.



Întâlnirea a fost prilejuită de împuternicirea ca inspector șef la Inspectoratul Județean de Poliție Constanța a comisarului șef Dumitru Bîltag, fost șef al IPJ Ilfov, iar ca adjunct al inspectorului șef - a comisarului șef de Poliție Daniel Ovidiu Cătană, fost șef al IPJ Mureș.



Ministrul a anunțat că a avut o întâlnire cu echipa de la IPJ Constanța și a vorbit despre noua structură a inspectoratului.
„Să nu credeți că am venit la Constanța pentru că îmi lipsea această funcție din CV-ul meu. Este o onoare pentru mine. Vă asigur că sunt încrezător în ceea ce putem face și sunt convins că la nivelul IPJ Constanța sunt polițiști adevărați. Nu am niciun fel de emoție în acest sens. Vrem să facem bine. Ne dorim și vom reuși să facem bine. Eu nu am urmărit grade în cariera mea", a declarat noul inspector șef IPJ Constanța, Dumitru Bîltag.



Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a descris, mai pe larg, proiectul-pilot pentru care s-a aflat în vizită de lucru. „Am avut o întâlnire operativă cu activul Inspectoratului de Poliție Județean, în care am prezentat proiectul-pilot al noii organizări a Inspectoratului. Este un proiect-pilot pe care l-am anunțat în vară, l-am realizat exact așa cum am spus, pe baza unei munci desfășurate de un grup de lucru multidisciplinar organizat la nivelul Ministerul Afacerilor Interne, dar care a inclus colegi și din structurile centrale, dar și din structuri teritoriale, în diverse arii de activitate. Scopul acestuia este de a reorganiza, din punct de vedere structural și funcțional, aparatul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța într-o formulă modernă, adaptată nevoilor cetățenilor județului și stării de infracționalitate cu tipologia ei în acest județ. Constanța este unul dintre cele mai importante județe ale României. Am subliniat de multe ori că aici avem o serie de obiective de interes strategic pentru țara noastră, începând cu Portul Constanța, continuând cu centrala nucleară, cele două poduri de peste Dunăre, șantierele navale, Aeroportul Kogălniceanu, baza militară și așa mai departe”, a declarat Cătălin Predoiu.



Numită în funcție pe 29 august, comisarul șef de poliție Mădălina-Sorina Vlangăr a vorbit despre misiunea pe care a avut-o în perioada de interimat, precizând că rămâne, în continuare, la dispoziția colegilor săi. „Sincer, or să-mi lipsească interacțiunile, partenerii instituționali, care sunt de nădejde. Așa cum a fost anunțat de la început, am avut doar o bucată din acest proiect. Făcând o paralelă cu domeniul proiectelor, sunt specialiști numiți în funcție de abilități, care scriu proiecte, sunt alții care implementează. Și aici, la fel, asta a fost misiunea mea, doar pentru această perioadă de asigurare a interimatului. Mă întorc de unde am venit și sunt la dispoziția Poliției Române, acolo unde este nevoie de mine. Unde e nevoie, acolo intervenim”, a declarat aceasta.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.31 secunde