Reorganizarea IPJ Constanța, finalizată. Ministrul de Interne a numit șefi noi

1659
Reorganizarea IPJ Constanța, finalizată. Ministrul de Interne a numit șefi noi - predoiu-t-1699460323.jpg
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă organizată miercuri la sediul MAI, despre reorganizarea Inspectoratului Județean de Poliție Constanța. Cu această ocazie a anunțat noii șefi ai IPJ Constanța.

"Cer Guvernului, Parlamentului, să înțeleagă că ordinea și siguranța publică nu vor fi puse deoparte. Sunt convins ca voi avea înțelegerea necesară pentru sprijinirea cetățeanului.“ a transmis Cătălin Predoiu.

"Măsurile organizatorice nu se vor aplica toate odată. Se va întinde pe mai multe luni de zile. Unele măsuri vor fi susținute din resurse bugetare pe anul acesta, altele din bugetul pe anul 2024. Separat, e nevoie de oameni care să pună în funcțiune mecanismele. Sunt locuri vacante. Pentru început, am decis să împuternicesc la IPJ Constanța nou șef inspector Bîltag Dumitru și șef adjunct Cătană Daniel Ovidiu“, a completat Predoiu.

"Prin reorganizare au fost eliminate suprapuneri de competenţă. Am cerut mai multe patrule, mai multă prezenţă a poliţiştilor în uniformă în mijlocul comunităţii", a explicat ministrul, care a arătat că nu sunt necesare schimbări legislative, iar salariile nu sunt afectate.

Reamintim că “Organigrama Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța va fi constituită astfel încât să reflecte pe deplin cerințele și necesitățile comunității locale din județ, luând în considerare contextul infracțional și specificul activităților de aplicare a legii din zona de competență”, spunea ministrul Cătălin Predoiu la 1 septembrie când a efectuat o vizită fulger la Inspectoratul de Poliție de la malul Mării Negre.

Potrivit proiectului asumat de ministrul Cătălin Predoiu reorganizarea IPJ Constanța aduce multe surprise. Structura Combatere a Crimei Organizate din Portul Constanța intră în subordinea Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța. Polițiștii vor lucra tot în port, iar funcțiile de execuție nu se diminuează, se arată într-un draft al MAI.


Se desființează Secția Poliție Transport Maritim și va funcționa în cadrul Poliției municipiului Constanța. Funcțiile de execuție din secție vor lucra tot în port.

Din 5 secții urbane la Constanța, ramân patru, care vor avea șef și adjunct, iar Mamaia și Port devin secții doar cu șef. La fel Neptun și Costinești.

Printre alte modificări ale Organigramei sunt prevăzute ca inspectorul șef să nu mai dețină calitatea de ordonator de credite și se va înființa funcția de director administrative. Inspectorul șef va avea doi adjuncți din care unul pe judiciar.

Totodată, Serviciul Cabinet și Cazier va fi absorbit de noua structură -Serviciul Management Operațional.

 

 

 
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.873 secunde