Primarul Năvodariului, trimis în judecată pentru dare de mită

448
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a primarului orașului Năvodari, Nicolae Matei. Acesta este acuzat de dare de mită. De asemenea, în același dosar a fost trimis în judecată și Nicolae Vâlcu, pentru mărturie mincinoasă și fals în declarații. 
Potrivit anchetatorilor, în perioada iunie-octombrie 2012, primarul orașului Năvodari i-a solicitat unui ofițer de poliție judiciară cu funcție de conducere (respectiv Valentin Burlacu, fostul șef al Poliției Constanța, denunțător în cauză) să-i ofere protecție în anchetele penale care-l vizau și să intervină în aceste anchete pe care inculpatul le considera abuzive, nejustificate și motivate politic. În schimb, susțin procurorii, la data de 18 octombrie, inculpatul Matei Nicolae i-a promis ofițerului de poliție, iar la data de 25 octombrie 2012 i-a și dat acestuia, două loturi de teren situate în Năvodari, cu o valoare de piață de 46.160 de euro.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Constanța. 
"Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", au precizat procurorii DNA.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Primarul Nicolae Matei rămâne în arest
Pagina a fost generata in 0.5766 secunde