Procurorul Tomiță Neagu, arestat preventiv pentru fapte de corupție

140
Instanța supremă a decis joi arestarea preventivă pentru 29 de zile a fostului prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Cornetu Tomiță Neagu, în dosarul în care este acuzat că ar fi primit un teren drept mită în schimbul rezolvării favorabile a unor dosare ale primarului din Jilava, Adrian Mladin.

Instanța supremă a dezbătut miercuri recursul făcut de procurorii anticorupție împotriva deciziei Curții de Apel București de cercetare în libertate a magistratului Tomiță Neagu, acuzat de fapte de corupție.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiției au admis joi recursul procurorilor și au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 29 zile, începând cu data încarcerării, pe numele procurorului Tomiță Neagu. Decizia instanței supreme este definitivă.

Procurorul Direcției Naționale Anticorupție prezent la ședința de judecată a cerut magistraților instanței supreme arestarea preventivă a lui Tomiță Neagu pentru că în continuarea cercetărilor de la DNA din acest caz vor fi audiați subalterni sau foști subalterni ai magistratului, iar dacă este lăsat în libertate, există riscul influențării acestora.

La rândul său, avocatul lui Tomiță Neagu le-a spus judecătorilor că fostul prim-procuror de la Parchetul Judecătoriei Cornetu nu a comis faptele de care este acuzat și că procurorii anticorupție nu au probe pertinente și solide împotriva lui. Avocatul a arătat că, în opinia sa, acest dosar, precum și solicitare de arestare a magistratului reprezintă un troc între primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, și procurorii DNA.

În opinia avocatului, "este ciudat că Mladin a fost eliberat din arest chiar înainte de declanșarea acestui caz".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3991 secunde