Proiect pilot privind introducerea sistemului de avertizare de urgență la frontiera dintre România şi Ucraina

651
Președintele Autorității Vamale Române, Bogdan-Lari Mihei, directorul Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Igor Talmazan, președintele interimar al Serviciului Vamal de Stat al Ucrainei, Serhii Zvyahintsev, și Consilierul Strategic Vamal al Misiunii Uniunii Europene de Cosultanță în Ucraina (EUAM), Dorel Fronea, au avut o întrevedere în cadrul căreia a fost semnată Declarația Comună a administrațiilor vamale din Ucraina, România și Republica Moldova privind instituirea Grupului de Lucru Vamal UA - RO - MD. Evenimentul a avut loc la Punctul de Trecere a Frontierei Porubne (Ucraina) - Siret (România) și a fost organizat sub egida EUAM.

Semnarea acestei declarații comune a fost inițiată în urma necesității de a consolida cooperarea transfrontalieră și facilitarea comerțului, precum și de a securiza frontierele, prin implementarea eficientă a culoarelor de solidaritate UE - Ucraina, transpunere eficientă a legislației vamale a UE în legislația vamală ucraineană și moldovenească, se arată într-un comunicat de presă transmis de Biroul comunicare, relații publice și mass-media din cadrul Autorităţii Vamale Române. 




„Prin instituirea acestui grup de lucru, Autoritatea Vamală Română îşi asumă în continuare rolul de pilon principal în cooperarea transfrontalieră în regiune. Crearea acestei platforme regionale de cooperare vamală, cu sprijinul EUAM, constituie un exemplu de bună practică și se bazează pe experiența dobândită în cadrul grupului vamal de lucru româno-ucrainean constituit în urmă cu un aproximativ un an”, a declarat Bogdan Lari Mihei.

În cadrul aceluiași eveniment, președintele Autorității Vamale Române şi președintele interimar al Serviciul Vamal de Stat al Ucrainei au semnat protocolul pentru inițierea unui proiect pilot privind introducerea sistemului de avertizare de urgență la frontiera dintre cele două state. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7094 secunde