Regatta Lufthansa Regina Maria începe în portul Tomis

556
Regatta Lufthansa Regina Maria începe în portul Tomis - regatta-1403888587.jpg

Articole de la același autor

În acest week-end, portul Constanța va fi gazda Regattei Lufthansa Regina Maria. Peste 30 de yachturi vor lua startul într-o cursă care va parcurge litoralul de la nord la sud. Evenimentul face parte din cea mai importantă competiție cu vele înscrisă în calendarul sportiv al Federației Române de Yachting, la secțiunea offshore.

Regata Lufthansa Regina Maria va avea loc în acest week-end. Cele peste 30 de yachturi vor parcurge traseul portul Tomis - Costinești - Mangalia - Limanu. Regata, care reprezintă cea de-a doua etapă a Samsung Romania Cup, este organizată de Yacht Club Regal Român, cel mai vechi club de yachting din România, împreună cu Life Harbour Limanu.

Programul evenimentului a început vineri seară, cu ședința tehnică, iar cursa propriu-zisă va avea startul sâmbătă începând cu orele 11:30 din rada portului Tomis, competitorii luând apoi imediat cap compass către Mangalia. Traseul va avea o lungime de aproximativ 24 mile nautice.

Sâmbătă seara, începând cu orele 21, participanții sunt așteptați la o petrecere surpriză în incinta marinei Life Harbour Limanu.

Duminică vor avea loc curse inshore în Mangalia și în jurul orelor 16.00 este planificată festivitatea de premiere, unde primii trei clasați la fiecare din cele două clase de concurs, Racer, respectiv Cruiser vor primi diplome și premii.

Această regattă are ca principal organizator Yacht Club Regal Român și se bucură de prezența lui Willii Gohl (Germania), unul dintre cei mai cunoscuți arbitrii internaționali, cu o vastă experiență ca judecător în cadrul unor competiții de top, pe care le-a arbitrat începând cu anul 1999. Ofițer principal de cursă este Cristian Tabacu, care de-a lungul carierei sportive a obținut trei titluri de campion național la clasele Optimist, Cadet și Finn și a reprezentat România la mai multe concursuri internaționale.

v v v

Regatta Lufthansa Regina Maria este una dintre cele cinci regate care fac parte din Samsung Romania Cup 2014, competiție organizată în parteneriat de către cele mai importante entități din yachtingul românesc Black Sea Sailing Association, Yacht Club Regal Român și Life Harbour Marina. Această competiție este organizată sub umbrela Federației Române de Yachting.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5142 secunde