Reprezentanți din cadrul ARSVOM, declarații despre barca detonată vineri, la Constanța

284
3
Reprezentanți din cadrul ARSVOM, declarații despre barca detonată vineri, la Constanța - arsvom-1712405963.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, reprezentanți din cadrul ARSVOM au oferit declarații privitoare la intervenția de acum câteva zile, atunci când o barcă a fost găsită răsturnată în dreptul localității Tuzla, în Marea Neagră, județul Constanța.


Tiberiu Lazar, ofiter maritim: În ziua de 3 aprilie, ARSVOM Constanța a fost alertată de către Centrul Maritim de Coordonare cu privire la existența unei ambarcațiuni răsturnate în zona Tuzla. S-a intervenit cu nava Artemis a Agenției pentru efectuarea de operațiuni specifice de căutare și salvare în zona indicată. A fost identificată această ambarcațiune răsturnată fără persoane în apropiere. Ambarcațiunea a fost remorcată către portul Constanța deoarece reprezenta un pericol real pentru siguranța navigației în zonă", a explicat acesta.


Întrebat fiind la ce se referă atunci când spune că ambarcațiunea reprezenta un pericol, specialistul a explicat:


"Orice obiect care plutește pe mare este un pericol pentru traficul maritim... La prima vedere nu s-a considerat că există explozibil la bord deoarce această șalupă avea forma unei ambarcatiuni civile. Ambarcațiunea avea forma, culoarea, caracteristicile uneia civile", a mai spus sursa amintită. 


"Nu vă pot spune de unde venea această ambarcațiune pentru că nu cunosc aceste informații. Vom reveni", a mai declarat ofițerul citat.


Reamintim că barca găsită în apropiere de Tuzla, în data de 3 aprilie, a fost detonată în poligonul Midia în data de 5 aprilie.






Comentează știrea

"Orice obiect care plutește pe mare este un pericol pentru traficul maritim"
6 aprilie

In cite bucati a fost bum-bum-ul ? Toate s-au dus la fund ? "La prima vedere nu s-a considerat că există explozibil la bord deoarce această șalupă avea forma unei ambarcatiuni civile" : Rasturnata si asa de specialist pe domeniu o luneta mai buna pe interior ? Trebuia precizat [ nu am vazut cind am legat funia ! pai rapid asa rasturnata am agatat ceva colea si tiris pina in port ! ] Si cine a identificat a fi modificata si cind ? [ am adus in port si acolo paza portului ? ] Toate detaliile sa intelem si noi astia nepriceputii !

Tiris ?
6 aprilie

asa tot drumul ? Nu a consumat mai mult combustibil motorul ? [ nu e eficient economic ]. " Am incercat sa aducem pe flotabilitate sau cadrul normal de plutire si nu am putut ! O amarata de barca, poate nu au avut acolo instrumente specifice : o mini-macara, etc " Poate era acolo in vesta de salvare ceva uman prins, ca poate pe lumina conteaza si forma de CI ! ... etc. Tot protocolul cum spune !

[alerta] Razboi la Granita
6 aprilie

Trebuia sa fi primit instructaj de la astia cu razboiul, ca mai multa atentie pe detalii ! "Pare asta" cu mai multa atentie si prudentie ! Naiba stie ce tip de trotil era acolo si tiris asa mare noroc pe "Salvatori", poate si lumina mai are ceva vorbe si de aia in siguranta pina la detonare controlata. Dar si lumina asta cit poate ca daca pe bum-bum ramane la suprafata ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3113 secunde