România se alătură celui mai de succes cadru NATO de cooperare pentru muniţie

187
România se alătură celui mai de succes cadru NATO de cooperare pentru muniţie - steagurinatoromaniae161752475414-1645095959.jpg

Articole de la același autor

România s-a alăturat, în calitate de a 15-a ţară participantă, la Proiectul de Înaltă Vizibilitate al NATO Air Battle Decisive Munitions (ABDM, muniţii decisive pentru luptele aeriene - n. red.), anunţă alianţa pe site-ul său de internet www.nato.int.

Cu ocazia reuniunii miniştrilor apărării din ţările alianţei, la Bruxelles a avut loc o ceremonie de semnare la care au participat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, ministrul apărării din Grecia - lidera ABDM - Nikolaos Panagiotopoulos şi Vasile Dîncu, ministrul român al apărării, scrie Agerpres.

Lansată în 2014, iniţiativa ABDM oferă aliaţilor acces la muniţii critice lansate din aer, în condiţii mai favorabile.

ABDM "şi-a îndeplinit deja promisiunea din 2018. Prin strategii inovatoare de achiziţie, participanţii şi-au redus cu 15% până la 20% costurile cu muniţiile de precizie ghidate. Ca reacţie la cerinţele operaţionale urgente, ei au reuşit să reducă intervalele de livrare cu până la un an. În acelaşi timp, şi-au îmbunătăţit semnificativ interoperabilitatea şi posibilitatea de a-şi pune la dispoziţie unii altora stocurile, crescând unitatea militarilor NATO în operaţiuni", a declarat Geoană.

România s-a alăturat oficial celorlalţi participanţi la ABDM - Belgia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Grecia, Ungaria, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit, Slovacia şi Spania. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5527 secunde