S-a dat ordin pe garnizoană! Mii de bărbați sunt chemați la unitățile militare

400
S-a dat ordin pe garnizoană! Mii de bărbați sunt chemați la unitățile militare - rezervisti-mobilizare-1712679346.jpg

Articole de la același autor

Exercițiu de mobilizare a rezerviștilor în două județe din estul țării. Mii de bărbați din Galați și Brăila sunt chemați în aceste zile pentru luarea în evidență la unitățile militare din cele două județe. Este vorba despre bărbați de toate vârstele care au îndeplinit stagiul militar obligatoriu, fie înainte de 1989, fie după Revoluție.


Ordinul de chemare i-a luat prin surpindere pe unii rezerviști, alții însă se așteptau la această măsură. Dan Vasilache este de profesie instructor de fitness însă, în curând, va părăsi sala de forță pentru antrenamentele în aer liber desfășurate la unitatea militară.


Dan Vasilache, rezervist: „Trebuie să mă prezint pe 11.04 la Unitatea 01251 batalion tancuri, este un exercițiu de antrenament.”


În aceeași situație se află mii de rezerviști din estul țării, convocați în ultimele zile la garnizoanele din Galați și Brăila.


Paul Găvănescu, rezervist: „Am primit zeci de telefoane de la colegi, unii erau speriați”.


Marius Buricea, rezervist: „Nu ni s-a spus nimic, doar am fost luați în evidență și atâta tot.”


În fiecare an, Ministerul Apărării Naționale verifică numărul de rezerviști pe care îi are România, pentru a ști pe ce forțe se poate baza în cazul unui conflict militar.


Timp de o săptămână, rezerviștii din Galați și Brăila sunt chemați la unitățile militare, dar și la inspectoratele de poliție, unde sunt luați în evidență. Mulți dintre ei vor merge și la instrucție, în poligonul de la Smârdan, potrivit tvrinfo.ro


Lt. comandor Nicoleta Coman, reprezentant CMJ Brăila: „Astfel de exerciţii sunt aprobate de CSAT şi sunt planificate în anul premergător desfăşurării. Este un exerciţiu care vizează verificarea modului de realizare a completării cu resurse umane şi materiale”.


Antrenamente similare vor avea loc pe parcursul anului în alte 4 județe, care urmează să fie anunțate de reprezentanții Ministerului Apărării.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4732 secunde