S-a întâmplat la Constanţa! Doi turiști au demontat plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor. Iată cu ce scop

573
1

Articole de la același autor

Recent, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au depistat în Stațiunea Mamaia, în zona Summerland, două autoturisme care aveau demontate plăcuțele de înmatriculare. Acestea erau staționate într-o parcare publică, sistematizată, marcată corespunzător și cu panouri informative pentru achitarea taxei de parcare.


Cei doi turiști veniți în vacanță în stațiunea Mamaia s-au gândit că aceasta este cea mai bună modalitate de a economisi niște bani, neachitând taxa de parcare. Dar cum nu au vrut să primească amendă pentru acest lucru și-au scos numerele de înmatriculare. Din nefericire pentru ei, însă, polițiștii locali au procedat la identificarea acestora și i-au sancționat contraventional cu suma de 500 lei, fiecare, pentru încălcarea prevederilor H.C.L nr.123/2021.

Pentru unul dintre contravenienți s-a dispus și măsura ridicării și transportării autovehiculului în parcul auto al municipalității situat pe strada Caraiman, nr.1. Așadar, conducătorul auto a fost nevoit să scoată mai mulți bani din buzunar: tarif ridicare mașini - 450 de lei, tarif transport mașini - 120 de lei, tarif depozitare mașini/zi - 60 de lei.

Celălalt conducător auto s-a prezentat la mașină, fapt pentru care nu s-a mai dispus măsura complementară de ridicare.
 

„Pentru ca astfel de incidente să nu strice vacanța nimănui, vă rugăm să efectuați plata parcării!

Aducem la cunoștința opiniei publice faptul că ocuparea unui loc de parcare în parcările cu plata cu tarif orar fără achitarea taxei de parcare sau după expirarea perioadei pentru care a fost făcută plata constituie contravenție și se sancționează conform actelor normative în vigoare. Vă rugăm să ne sesizați în continuare orice fapte care contravin legislației rutiere la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341.922 - Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală Constanța sau la adresa de mail: [email protected].”, anunţă Poliţia Locală.



Comentează știrea

Ion
30 iulie 2022
Inegal

Ar trebui sa faceti un reportaj despre inegalitatea asta. Unui turist i se ridica masina pe loc, dar unui locatar ce isi abandoneaza masina prin parcare doar dupa 30 de zile, 90 de zile, nu stiu... Unde e egalitatea in fata Legii?

Pagina a fost generata in 2.0247 secunde