Șase români sunt acuzați că au furat motoare de bărci în Franța. Prejudiciul depășeste 300.000 de euro

371
Șase români sunt acuzați că au furat motoare de bărci în Franța. Prejudiciul depășeste 300.000 de euro - furt-1664727448.jpg

Articole de la același autor

Şase români au fost inculpaţi pentru furturi de motoare şi echipamente de ambarcaţiune pe o perioadă de mai bine de un an în mai multe departamente inclusiv Gironde, cu prejudicii estimate la 320.000 de euro, relatează AFP. potrivit Stirilleprotv


Reperaţi în Franţa la sfârşitul lunii septembrie, la întoarcerea din România, unde petrecuseră vara, aceşti şase indivizi, „în special mobili” şi care aveau „un punct de sprijin” în apropiere de Langon (Gironda), au fost arestaţi miercuri dimineaţă, la câteva ore după „o tentativă de jaf la un magazin nautic în Gironde”. Aceştia sunt bănuiţi că au furat „câteva zeci” de motoare şi „unele echipamente electroportabile de mare valoare” pentru o sumă estimată la peste 320.000 de euro, a declarat pentru AFP colonelul Jean-Charles Bidaut, comandantul secţiei de cercetare din Bordeaux, potrivit News.ro.

Potrivit jandarmeriei, ancheta începută în septembrie 2021 a permis identificarea unui „grup infracţional organizat” format din „trei autori principali cu experienţă” şi „mai mulţi complici” care ajută la fabricarea şi depozitarea bunurilor furate, dusă de transportari în România, unde motoarele au fost revândute.


Membrii acestui grup „s-au mişcat mult în România şi în toată Europa, probabil că le putem imputa şi alte furturi în altă parte (decât în ​​Franţa)”, a subliniat colonelul Bidaut, potrivit căruia ancheta a necesitat „multă muncă de monitorizare”.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4357 secunde