Scandal în miez de noapte, între un taximetrist și un șofer de transport alternativ. „Țipa că nu ne suportă!”

498

Articole de la același autor

Un constănțean de 29 de ani a reclamat la Poliție că a fost atacat, în miez de noapte, în momentul în care s-a prezentat la o comandă primită printr-o aplicație de ride-sharing, de un bărbat supărat că transportul alternativ „invadează” străzile din Constanța. Incidentul vine pe fondul în care, în prezent, există tensiuni între taximetriști și transportul alternativ.

Transportul alternativ, reprezentat de aplicațiile de ride-sharing, și-a făcut apariția pe străzile din Constanța în toamna anului trecut. Au mai existat tentative și în trecut, dar de scurtă durată. În ultimul an însă, în ciuda contextului pandemic – sau poate tocmai datorită acestuia, având în vedere că multe persoane au rămas fără locuri de muncă – acest tip de transport „a înflorit”. Cum era de așteptat, tensiunea și așa existentă între cele două „tabere”, taximetriști și uberiști, cum mai sunt numiți cei care practică transportul ride-sharing, după denumirea uneia dintre cele mai cunoscute aplicații, a crescut.

Un incident violent petrecut în noaptea de marți spre miercuri, 13 spre 14 aprilie, arată că de la tensiunea care mocnește până la violență fizică nu este decât un pas. Din primele informații, în respectivul incident au fost implicați un bărbat de 29 de ani, șofer care preia curse printr-o aplicație de ride-sharing și un taximetrist. Modul cum a decurs evenimentul ne-a fost relatat de șoferul de ride-sharing, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

„Am primit o solicitare pentru Fundătura 1 Mai, în apropierea Centrului de Scafandri, la ora 00.19. Când am ajuns, era un grup de șase sau șapte indivizi, dintre care doi urmau să se urce în mașină, la comandă. În acel moment, un alt bărbat din grup, care în mod evident era sub influența băuturilor alcoolice, a deschis ușa de la șofer, a început să țipe că de ce nu am masca de protecție – menționez că o aveam în mână, abia oprisem mașina, urma să o pun! –, apoi a început să mă înjure, să încerce să mă lovească, a aruncat cu bere pe mine, avea o sticlă în mână. Celelalte persoane au încercat să îl oprească, moment în care eu am blocat ușile mașinii. În acest timp, el a ajuns în spatele mașinii și, nu îmi dau seama cum și cu ce, a spart luneta mașinii. M-am panicat, el era recalcitrant, se putea ajunge la altele… Mai ales că eram pe o fundătură, eu am fost nevoit să fac niște manevre destul de riscante cu mașina, căci la capătul străzii era o râpă, el se tot băga în fața mașinii, încercam să îl evit”, ne-a relatat șoferul.

Incidentul, în atenția Secției 5 Poliție

Ulterior, constănțeanul a oprit pe Bulevardul 1 Mai și a apelat la numărul unic de urgență 112, solicitând sprijinul Poliției. „În timpul acesta prin zonă trecea un echipaj de la Rutieră. Au oprit, le-am explicat ce s-a întâmplat și imediat au plecat în căutarea bărbatului recalcitrant. Au acționat prompt, vreau să le mulțumesc pe această cale. L-au găsit și s-au întors pe bulevard, însoțiți de acesta. Între timp, a sosit și echipajul de la Secția 5”, a continuat șoferul. În fața forțelor de ordine, bărbatul recalcitrant a susținut că este taximetrist și că s-a pierdut cu firea, când a văzut că amicii lui au apelat la un transport alternativ. „A afirmat că nu îi suportă deloc pe cei de pe transportul alternativ, că el are rate la bancă și nu mai are activitate din cauza noastră. Amicii lui au susținut că nu și-au dat seama că va reacționa astfel”, a mai arătat partea vătămată.

Referitor la cele prezentate, reprezentanții IPJ Constanța ne-au precizat: „În cursul zilei de astăzi, în jurul orei 00.40, polițiști din cadrul Secției 5 au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat, de 29 de ani (care desfășoară activități de transport persoane în regim de taxi), cu privire la faptul că o persoană ar fi spart luneta autoturismului, ca urmare a unui conflict spontan cu privire la portul măștii de protecție. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere”.

De altfel, în cursul zilei de miercuri, șoferul păgubit s-a prezentat la sediul Secției 5 Poliție pentru a depune plângere penală. Menționăm că respectiva comandă a fost solicitată prin aplicația Bolt; șoferul arată că realizează curse ride-sharing de aproximativ doi ani și este prima dată când se confruntă cu o astfel de situație. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3236 secunde