Se mândresc cu ea! Povestea primei jandarmerițe cu origini 100% chineze

113105
Se mândresc cu ea! Povestea primei jandarmerițe cu origini 100% chineze - 33226209059820566551182955707072-1678176286.jpg
Într-o postare pe pagina de Facebook, Jandarmeria Română a publicat povestea primei jandarmerițe cu origini 100% chineze, care lucrează la o unitate din Galați.




"Cu origini sută la sută asiatice, colega noastră, Cristina Tudorache, se consideră o româncă cu accent moldovenesc.
Cristina s-a născut din părinți chinezi, dar a fost adoptată, încă de la naștere, de o familie de români. Părinții biologici locuiesc în China și, în urmă cu 25 de ani, când s-a născut Cristina, se aflau în România, mai exact în Galați, pentru a pune bazele unei afaceri", punctează Jandarmeria Română. 


Acela a fost momentul când Cristina a ajuns în brațele a doi oameni extraordinari, care au crescut-o frumos și cărora astăzi le spune mamă și tată, așa cum mărturisește chiar ea, potrivit colegilor.


"Aspectul meu este diferit față de cel al oamenilor din jurul meu, dar asta nu a făcut decât să mă ambiționez mai tare, să muncesc mai mult și să îmi stabilesc obiective mărețe", a spus Cristina, citată de colegii săi de la Jandarmeria Română. 


"Unul dintre obiective l-a și atins. A visat de mică să fie cadru militar, să îmbrace uniforma militară, iar în urmă cu aproape doi ani, Cristina a devenit colega noastră. Lucrează la Jandarmeria Galați, unde, spunea ea, a fost primită cu deschidere, colegii oferindu-i tot sprijinul încă de la început", spun colegii ei jandarmi.


"Pentru mine, portul uniformei militare reprezintă un mod de viață. Pe viitor, îmi doresc să particip la misiuni internaționale, iar prin asta să demonstrez devotamentul față de țara care m-a adoptat și în care mă simt acasă: România", mai spune Cristina.


Deși nu a ajuns până acum în China, Cristina spune că se simte legată de cultura asiatică și, mai ales, de gastronomie. Îi place mâncarea chinezească pe care o și gătește cu mare plăcerea pentru întreaga familie. Și-a propus, și speră să reușească în scurt timp, să învețe limba chineză și să ajungă în țara în care își are rădăcinile, unde să vorbească despre România ca despre locul unde sufletul ei s-a înrădăcinat, transmite, în încheiere, Jandarmeria Română.




sursa foto: Jandarmeria Română Facebook


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.382 secunde