Șeful Poliției Târgoviște și alți trei polițiști, CERCETAȚI PREALABIL, după bătaia de la înmormântarea unei fetițe de 13 ani

251
Șeful Poliției Târgoviște și alți trei polițiști, CERCETAȚI PREALABIL, după bătaia de la înmormântarea unei fetițe de 13 ani - xbataiepolitisti-1658140301.jpg

Articole de la același autor

Șeful Poliției Române, chestorul principal Benone-Marian Matei, a dispus declanșarea cercetării prealabile față de șeful Poliției Târgoviște și alți trei polițiști, pentru gestionarea defectuoasă a dispozitivului instituit la înmormântarea din Târgoviște unde oamenii legii au fost bătuți, transmite Poliția Română. De asemenea, polițiștii au deschis alte două dosare penale pentru ultraj.

Poliția Română a transmis următorul comunicat: „Având în vedere evenimentul, înregistrat la data de 12 iulie a.c., în Târgoviște, județul Dâmbovița, o echipă mixtă din cadrul I.G.P.R. și I.G.J.R. a evaluat modul de pregătire, organizare și conducere a misiunii. Din cadrul I.G.P.R., la Târgoviște, s-au deplasat specialiști ai Direcției Control Intern și Direcției de Ordine Publică. În urma analizei, au fost identificate aspecte privind o gestionare defectuoasă a dispozitiviului instituit, la nivelul Poliției Municipiului Târgoviște. Având în vedere cele constatate, șeful Poliției Române, chestor principal Benone-Marian MATEI, a dispus declanșarea cercetării prealabile, față de șeful Poliției Municipiului Târgoviște, șeful Biroului de Ordine Publică și alți 2 polițiști, cu funcții de execuție.

De asemenea, în cauză a fost dispusă declanșarea unei cercetări administrative, cu referire la posibile pagube materiale cauzate de avarierea unei autospeciale și folosirea armamentului din dotare.

În subsidiar, au fost constituite 2 dosare penale, întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice, respectiv purtare abuzivă, în care unitatea de parchet competentă desfășoară cercetări”.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de I.G.J.R., la I.J.J. Dâmbovița, au fost dispuse măsuri în sarcina comenzii unității, cu privire la respectarea întocmai a fluxului informațional și intensificarea cooperării cu celelalte structuri teritoriale, în scopul cunoașterii în dinamică a situației operative și a anticipării și prevenirii unor astfel de situații, pe viitor”.

Peste o sută de oameni au participat, marți, 12 iulie, la Târgoviște, la înmormântarea unei fetițe de 13 ani care a fost lovită de o mașină pe trecerea de pietoni, pe 7 iulie. În timpul procesiunii funerare oamenii s-au luat la bătaie cu polițiștii. Scandalul a izbucnit pe strada Petru Cercel din oraș, în momentul în care participanții la înmormântare au vrut să schimbe traseul cortegiului funerar și să treacă prin fața casei șoferului de 22 de ani care a lovit-o pe fetiță cu mașina. Polițiștii n-au fost de acord cu cererea și de aici a izbucnit scandalul. În altercație, cinci polițiști au fost bătuți cu pumnii și picioarele, fiind nevoie ca alți agenți și jandarmii care însoțeau cortegiul funerar să folosească sprayurile cu gaze lacrimogene pentru a liniști spiritele. Cinci polițiști, între care și mascați, au fost bătuți cu pumnii și picioarele pe traseul unui cortegiu funerar, la Târgoviște, iar trei bărbați au fost reținuți și au dosar penal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5191 secunde