Şoferi, atenţie! Constanţa este sub cod galben de ceaţă! Sfaturi utile de la poliţişti, pentru a circula în siguranţă

256
Şoferi, atenţie! Constanţa este sub cod galben de ceaţă! Sfaturi utile de la poliţişti, pentru a circula în siguranţă - sfaturiutileceata-1671694725.jpg
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi dimineaţa, mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă pentru 18 judeţe din Moldova, Muntenia, Oltenia şi Dobrogea, valabile în orele următoare.


Ceaţă va fi până la ora 10:00 în judeţul Constanţa (în localităţile: Medgidia, Cernavodă, Hârşova, Ostrov, Băneasa, Mircea Vodă, Rasova, Lipniţa, Ciobanu, Crucea, Peştera, Oltina, Aliman, Ghindăreşti, Deleni, Adamclisi, Saligny, Dobromir, Seimeni, Ion Corvin, Topalu, Gârliciu, Saraiu, Horia, Vulturu).


Având în vedere faptul că, în prezent, se circulă în condiţii de ceaţă densă, care determină scăderea vizibilităţii sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din judeţul Constanța, pentru a nu fi implicaţi în producerea de accidente rutiere, poliţiştii fac câteva recomandări conducătorilor auto, privind circulaţia în condiţii de ceaţă:

- Folosiți luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic;

- Reduceți, pe cât posibil, viteza de deplasare;

- Circulați cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol;

- Evitați, pe cât posibil, manevra depăşirii, iar dacă este necesar, realizați-o numai după o asigurare temeinică;

- Păstrați, în mers, o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;

- Manifestaţi permanent o conduită preventivă la volan.




sursa foto: autovit.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2046 secunde