Și-a pus viața în pericol pentru a le salva pe ale altora

Supraviețuitorii catastrofei aviatice de la Tuzla îi datorează viața unui erou din Marina Militară! (galerie foto)

1160
Supraviețuitorii catastrofei aviatice de la Tuzla îi datorează viața unui erou din Marina Militară! (galerie foto) - 5bb098377521372ff3fe2d5fdc965fa8.jpg
Numărul morților în catastrofa aviatică de la Tuzla a ajuns la 12, după ce, în noaptea de luni spre marți, unul dintre cei trei supraviețuitori a murit la Spitalul Militar din București. Un alt element de noutate, mărturisit ieri de anchetatori, este că cei trei oameni care au ieșit vii din aeronavă ar fi fost scoși de un erou, pe numele său cpt. comandor Marian Marin, din Marina Militară.

Tragedia de la Tuzla este de departe cea mai mare catastrofă aviatică ce a avut loc vreodată în județul Constanța. Cutremurător este că victimele, cu vârste cuprinse între 22 și 49 de ani, au lăsat în urmă familii disperate și suferințe greu de imaginat.
Cum s-a produs o asemenea catastrofă? Va fi găsit cineva vinovat de producerea ei? A fost o eroare de pilotaj sau o defecțiune tehnică? Greu de spus la acest moment. Experții urmează să stabilească ce anume a dus ca o misiune de rutină să se transforme într-o asemenea tragedie.
Ieri, anchetatorii au continuat cercetările la locul producerii acci-dentului, iar trupurile carbonizate au fost transportate la Morga Cimitirului Central. Rudele, sfâșiate de durere, au fost chemate să identifice cadavrele, unele dintre ele cedând emoțiilor și leșinând la vederea trupurilor neînsuflețite… Până și anchetatorii spun că nu s-au mai confruntat vreodată cu așa ceva.

Locotenentul Liviu Antim a decedat. Bilanț final: 12 morți și doi răniți!
Pentru ca tabloul să fie unul și mai cumplit, locotenentul Liviu Antim, de 27 de ani, care fusese transportat la București cu o fractură de femur stâng și arsuri de gradul trei și patru pe 93% din suprafața corpului, a decedat în noaptea de luni spre marți. Așadar, bilanțul tragic al accidentului aviatic se ridică la 12 morți și doi răniți.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale, în urma catastrofei aviatice din 5 iulie, de la aerodromul din Tuzla, și-au pierdut viața patru militari din cadrul Forțelor Aeriene și opt din cadrul Forțelor Navale.
Militarii care au decedat sunt: comandorul Nicolae Jianu, care avea 49 de ani, era căsătorit și avea doi copii; locotenent-comandorul Cătălin Vicențiu Antoche, care avea 34 de ani, era căsătorit și avea un copil; locotenentul Lavinia Guiță, care avea 26 de ani și era necăsătorită; maistrul militar clasa I Răzvan Rângheț, în vârstă de 43 de ani, care era căsătorit și avea doi copii; locotenentul Liviu Antim, de 27 de ani, necăsătorit; maistrul militar clasa a II-a Florin Claudiu Cișmașu, de 34 de ani, căsătorit, cu doi copii; maistrul militar clasa a II-a Cătălin Rădoi, de 36 de ani, căsătorit, un copil; maistrul militar clasa a III-a Băduț Papuc, de 29 de ani, necăsătorit, frun-tașul Constantin Vlăduț Săr-man, de 26 de ani, necăsătorit; fruntașul Marius Cătălin Chioveanu, de 22 de ani, necăsătorit; fruntașul Cosmin Furtună, de 28 de ani, necăsătorit și soldatul Cosmin Florescu, de 25 de ani, necăsătorit.
Starea celor doi militari răniți, căpitanul Daniel Bâlsanu și maistrul militar clasa a IV-a Marius Nazare, este stabilă, ei fiind internați la SUUMC pentru investigații medicale suplimentare și tratament.

A înfruntat flăcările pentru a-și salva colegii
Operațiunea de descarcerare a victimelor accidentului aviatic de la Tuzla a durat mai multe ore, prelungindu-se în noaptea de luni spre marți, iar ieri locul prăbușirii aeronavei a fost luat la cercetat, centimetru cu centimetru, de o echipă de procurori militari.
Anchetatorii merg pe două posibile cauze ale producerii tragediei: eroare umană sau defecțiune tehnică. Procurorii ne-au declarat că abia peste cel puțin 30 de zile s-ar putea afla cauza producerii accidentului. Până atunci totul rămâne la stadiul de supoziții.
Amintim că, potrivit procurorilor, echipajul și parașutiștii se aflau la cel de-al șaselea zbor de antrenament efectuat luni, 5 iulie, până atunci nefiind înregistrat vreun incident.
Se pare că avionul a urcat până la o înălțime de aproximativ 50 de metri, moment în care a luat foc, el prăbușindu-se pe partea dreaptă a axului pistei, undeva pe câmp, la aproximativ 50 de metri de pistă.
Dacă până ieri se presupunea că cei trei supraviețuitori ar fi apucat să sară din aeronava care se prăbușea, ieri, generalul de Flotilă Aeriană, Victor Strâmbeanu, a declarat că nimeni nu a sărit din avion, cei trei militari fiind salvați de un "erou" - cpt. comandor Marian Marin, din Marina Militară. Acesta i-a scos din cabina în flăcări pe cei trei, dându-le astfel șansa să trăiască. Așadar, cei doi supra-viețuitori le datorează viața lui Marian Marin, care a avut curajul de a-și pune propria viață în pericol pentru a-și salva colegii. Din nefericire, faptul că avionul a fost cuprins de flăcări nu i-a acordat timpul necesar de a scoate cât mai multe victime din avion.
De asemenea, generalul Victor Strâmbeanu a spus că "misiunea militarilor era una de instrucție, efectuată în comun de Forțele Aeriene și Navale". Totodată, există indicii că accidentul s-ar fi produs la câteva secunde de la decolare, care ar fi fost una fără probleme, și nu ar fi existat convorbiri radio relevante cu pilotul. Generalul Victor Strâmbeanu a mai spus că nu există indicii că ar fi existat explozii în aer, cel mai probabil incendiul produ-cându-se la impactul cu solul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5436 secunde