Sute de deținuți de la Poarta Albă sunt angajați la firme din Constanța

718
Sute de deținuți de la Poarta Albă sunt angajați  la firme din Constanța - penitenciarvalultraiancazinculpa-1384584046.jpg

Articole de la același autor

Aproximativ 300 de deținuți din Penitenciarul Poarta Albă, închiși în regim semi-deschis, lucrează pentru diverse firme și autorități locale. Potrivit reprezentanților instituției de detenție, au fost încheiate 40 de contracte, printre be-neficiarii muncii persoanelor private de libertate numărându-se primăriile Tuzla, Agigea, dar și societățile RAJA și Confort Urban.

Cât privește salariul pe care-l primesc deținuții, acesta este negociat în funcție de natura muncii prestate și de durată. Depășește, însă, susțin reprezentanții unității de detenție, salariul minim pe economie. O parte din banii primiți merg, însă, și către administrația penitenciarelor.

În ceea ce privește activitățile pentru care pot fi an-gajați deținuții, enumerăm: săpături pentru fundații, clădiri, drumuri sau poduri, lucrări de igienizare și întreținere spații verzi, reciclare și sortare deșeuri, agricultură.

Avantajele angajării de persoane private de libertate sunt, după cum ne-au precizat reprezentanții Penitenciarului Poarta Albă, numeroase. În primul rând, nu se plătesc contribuții salariale la bugetul de stat, nici pentru angajați, nici pentru angajator. Se plătește doar o prestare de serviciu, pe baza contractului încheiat cu penitenciarul, restul contribuțiilor revenind în sarcina unității de detenție. Totodată, unde este cazul, se beneficiază de deducerea de TVA. Mai mult, salariul este negociabil, în funcție de durata contractului, de complexitatea lucrărilor și de numărul deținuților solicitați. De menționat că deținuții sunt selectați de angajații penitenciarului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5298 secunde