Țepe de mii de lei prin metoda "Accidentul!". Trei constănțeni, arestați!

590
Țepe de mii de lei prin metoda

Articole de la același autor

Metoda "Accidentul", o înșelăciune care îi face pe părinții îngrijorați să scoată instantaneu banii din conturi pentru a-și ajuta copiii aflați chipurile în necaz sau rudele grav rănite în accidente rutiere, face tot mai multe victime. Familii păcălite s-au găsit și în Constanța.

Week-end-ul trecut, oamenii legii au destructurat o grupare infracțională ai cărei membri comiteau înșelăciuni prin metoda "Accidentul".

Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, cu sprijinul polițiștilor Secției 3 și al luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale, au efectuat două percheziții domiciliare, în municipiul Constanța și în Penitenciarul Tulcea. În urma cercetărilor amănunțite, au fost identificate mijloace materiale de probă constând în telefoane mobile și cartele SIM.

Concret, polițiștii au identificat trei indivizi, cu vârste cuprinse între 20 și 31 de ani, care au constituit un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea de infracțiuni de înșelăciune cu telefonul și cu vorba lacrimogenă.

Pe 19 februarie, aceștia ar fi încercat să înșele telefonic o persoană din municipiul Constanța, după ce, la finele lunii ianuarie, ar fi obținut suma de 19.000 de lei, prin aceeași tactică. Prejudiciul a fost recuperat parțial.

Doi dintre suspecți au fost reținuți de către polițiști, ulterior fiind sesizat Tribunalul Constanța, în vederea luării măsurii arestării preventive, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, înșelăciune și tentativă la înșelăciune. Tribunalul Constanța a admis solicitarea și a emis împotriva celor două persoane reținute mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

Față de cei trei se efectuează în continuare cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale și a recuperării prejudiciului.

"În astfel de cazuri, în care sunteți contactați telefonic și vi se solicită diferite sume de bani, pentru rezolvarea unor probleme survenite în urma unor accidente, prin darea de bani unor persoane, apelați imediat numărul unic de urgență 112 sau Poliția, pentru a se verifica veridicitatea informațiilor primite. Astfel, polițiștii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înșelăciuni, iar persoanele care intenționează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate și trase la răspundere penală", îi sfătuiesc polițiștii pe constănțeni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.656 secunde