Video Tinere obligate să se prostitueze, în apartamente din Constanța, chiar de cei care se dădeau îndrăgostiți de ele

3222
Tinere obligate să se prostitueze, în apartamente din Constanța, chiar de cei care se dădeau îndrăgostiți de ele - politiamascatiperchezitiitrupele-1707568413.jpg
Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a două persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, șantaj, proxenetism și influențarea declarațiilor.






Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, începând cu toamna anului 2021 și până în luna februarie 2024, persoanele cercetate, în baza unei înțelegeri prealabile, ar fi recrutat două persoane vătămate, prin simularea unor sentimente de iubire (metoda loverboy) și profitând de starea acestora de vădită vulnerabilitate cauzată de condiția socială și situația materială precară, după care le-ar exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituției.




În acest scop, ar fi transportat și adăpostit persoanele vătămate în apartamente închiriate în regim hotelier, situate atât în România (București, Constanța, Mioveni, Pitești, Târgoviște), cât și în Germania și Elveția, însușindu-și sumele de bani obținute din activitatea infracțională.

În luna august 2023, aceștia ar fi exercitat acte de constrângere psihică asupra uneia dintre persoanele vătămate, în scopul de a o determina să renunțe la intenția sesizării D.I.I.C.O.T. cu privire la infracțiunea de trafic de persoane.

Începând cu toamna anului 2021 și până în luna februarie 2024, una dintre persoane ar fi înlesnit unei femei practicarea prostituției, prin asigurarea transportului și cazării în diverse locații din România, Germania și Elveția, beneficiind de sumele de bani astfel obținute.




De asemenea, în cursul lunilor noiembrie și decembrie 2023, aceeași persoană ar fi constrâns, prin amenințări cu exercitarea unor acte de violență, o rudă apropiată a uneia dintre persoanele vătămate, pentru a o determina pe aceasta să-i achite o datorie.

Ambele persoane sunt recidiviste, fiind condamnate anterior pentru săvârșirea unor infracțiuni de aceeași natură, potrivit Poliției Române.

În prezent, acestea se află în cursul judecății în fond la instanță, într-o altă cauză penală instrumentată de procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, având ca obiect și infracțiunile de trafic de persoane, respectiv trafic de minori, săvârșite în perioada anilor 2018 – 2019.




Ieri, 9 februarie, în urma a două percheziții efectuate, au fost găsite ambele persoane vătămate, fiind descoperite și ridicate înscrisuri de interes pentru cauză, mai multe telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

În aceeași zi, judecătorul de drepturi și libertății din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a celor două persoane, pentru 30 de zile.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.371 secunde