TORTURĂ LA AZIL! 56 de bătrâni transportați la spital

11259
TORTURĂ LA AZIL! 56 de bătrâni transportați la spital - tortura-azil-1688475865.jpg
Peste 56 de persoane în vârstă, găsite marți în condiții inumane în trei aziluri din localitatea Voluntari, au fost transportate de echipajele SMURD la spitale pentru a primi îngrijiri medicale, au anunțat reprezentanții Poliției.


O operațiune coordonată de polițiști și procurori ai DIICOT a dus la salvarea a peste 100 de bătrâni, în mare parte cu dizabilități, în urma unor percheziții efectuate la mai multe aziluri, unde aceștia erau supuși bătăilor, înfometării și muncii forțate, informează Agerpres.


„Vreau să menționez că, în acest moment, 56 de persoane au fost deja transportate la unitățile medicale din municipiul București. Din fericire, doar patru dintre acestea au necesitat continuarea tratamentului într-un spital și au rămas internate. Echipele noastre, inclusiv pompierii SMURD, medicii și asistentele din cadrul Unității de Primiri Urgențe SMURD – Floreasca, sunt încă la fața locului și oferă îngrijiri medicale de bază persoanelor care au nevoie de ele”, a declarat căpitanul de poliție Bogdan Toma din cadrul IGSU.


Poliția a făcut un apel către rudele bătrânilor pentru a lua legătura cu autoritățile la numărul de telefon 0743.164.790, în scopul obținerii informațiilor despre starea de sănătate a acestora și spitalele în care au fost transportate persoanele descoperite în aziluri.


Potrivit anchetatorilor, începând din noiembrie 2020, în județul Ilfov au fost constituite două grupuri infracționale organizate, cu scopul de a exploata persoanele cu dizabilități sau în situații vulnerabile. Exploatarea victimelor s-a realizat prin tratamente inumane și degradante, prin forțarea acestora să muncească fără remunerație, prin constrângere și acte de violență fizică.


De asemenea, exploatarea a inclus privarea de hrană suficientă și adecvată din punct de vedere nutrițional, neasigurarea tratamentului medical adecvat pentru fiecare beneficiar, lipsa de îngrijire și igienă pentru cei care nu erau capabili să se îngrijească singuri, toate acestea fiind însoțite de subjugarea acestora față de membrii grupurilor infracționale organizate, în scopul obținerii de avantaje materiale ilegitime de către liderii grupurilor și ceilalți membri.


“Mereu veneau la garduri complet dezbrăcați. Așa a fost de doi ani. Cred că erau bătuți (…). De fiecare dată când treceam pe acolo, acei săraci bătrâni veneau la poartă și cereau: ‘Dă-mi și mie doi lei, te rog. Nu ai ceva de mâncare?'”, au relatat locuitorii din zona în care se aflau azilurile, descriind traumele și umilințele suferite de bătrâni.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7773 secunde