Trei constănțeni au fost reținuți în mega-dosarul furturilor de limuzine

1353
Trei constănțeni au fost reținuți în mega-dosarul furturilor de limuzine - 226a2a7b15ae4398ba5f2eaeaecd83d2.jpg
Nouă persoane au fost ridicate, ieri dimineață, pentru audieri într-un dosar de furturi auto și obiecte de lux, polițiștii făcând, totodată, percheziții în mai multe locații din București și șase județe din țară, printre care și Constanța. Pe raza județului nostru au avut loc două percheziții, una în localitatea Cumpăna, iar cealaltă pe raza Secției 2 Poliție.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, comisar Christian Ciocan, a declarat că au avut loc 21 de percheziții în acest caz, urmând ca după audieri să se stabilească calitatea procesuală a celor ridicați în urma descinderilor.
Ciocan a mai precizat că perchezițiile au avut loc în județele Vâlcea, Vrancea, Călărași, Constanța, Bacău, Argeș și în Capitală.
El a adăugat că cele nouă persoane suspecte au fost duse la sediul Serviciului Furturi Auto din Capitală, ele fiind membre ale unor rețele care ar fi furat cel puțin nouă mașini de lux marca BMW X5 și BMW X6.
Ancheta este coordonată de procurori ai Parchetului Tribunalului București.
Comisarul Ciocan a mai spus că anchetatorii urmează să stabilească dacă rețelele de hoți vizate de perchezițiile de ieri au ramificații și în afara țării. De asemenea, urmează să se stabilească și dacă există vreo legătură între hoții de mașini și proprietarii acestora, deoarece toate autoturismele erau asigurate pentru sume importante de bani.

Trei persoane ridicate de la Constanța
La Constanța, mascații au descins, ieri dimineață, în două locații, una aflată pe raza localității Cumpăna, iar cealaltă a Secției 2 de Poliție.
Christian Ciocan a declarat, ieri, pentru Cuget Liber, că trei persoane de la Constanța au fost ridicate și conduse la Poliția Capitalei în vederea efectuării de cercetări suplimentare. Din spusele acestuia, trei dintre mașinile de lux furate, respectiv trei BMW X6, au fost sustrase de pe raza localității Constanța și au fost deja restituite proprietarilor. Tot acesta ne-a declarat că rețeaua folosea mijloace electronice specializate în vederea comiterii furturilor respective. De asemenea, polițiștii ne-au spus că limuzinele de lux erau furate pentru a fi vândute pe piața națională ori internațională.

Conferință europeană pe tema furturilor mașinilor de lux
Ciocan a precizat, de asemenea, că acțiunea vine la scurt timp după întâlnirea anuală a șefilor de poliție din capitale europene de la București, la care au participat șapte oficiali din UE. La această conferință, una din temele abordate a fost chiar combaterea furturilor internaționale de autoturisme de lux.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4193 secunde