Trimiși în judecată pentru evaziune fiscală și spălare de bani

631
Trimiși în judecată pentru evaziune fiscală și spălare de bani - vasilefrancutrimisinjudecata-1405446184.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Vasile Frâncu, pentru evaziune fiscală, spălare de bani și folosirea creditului unei societăți în interes propriu, Teodor Marius Fătu, pentru complicitate la spălare de bani, și SC F&M Bunkering Services SRL Constan-ța, reprezentată de Octavian Vucmanovici, pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Concret, procurorii spun că, în 2010, "Teodor Marius Fătu s-a prezentat la biroul SC F&M Bunkering Services SRL Constanța, situat în incinta portului Constanța, ca fiind repre-zentantul legal al SC Express Shipping SRL, fără să fie o calitate real deținută. Cu această ocazie, Fătu a predat o sută de mii de euro Cătălinei Petruc, deși de față se afla și administratorul societății, Vasile Frâncu, fapt petrecut la ordinul acestuia în mod clar. Înainte de a preda suma, Vasile Frâncu a pus-o pe Cătălina Petruc să semneze un document de «Agreement», fiindu-i teamă să nu-și piardă locul de muncă. Fătu a acționat în nume propriu, fără a reprezenta legal SC Express Shipping SRL, neavând vreo calitate în acest sens".

Luat la întrebări de procurori de unde vine suma de o sută de mii euro, Fătu le-a declarat că provine de la "un investitor necunoscut", însă anchetatorii nu au găsit niciun element probatoriu în acest sens. Totodată, conform procurorilor, suma nu a fost înregistrată în evidențele contabile. După ce a luat suma de bani, spun procurorii, Cătălina Petruc i-a înmânat-o lui Frâncu Vasile, "care, conform propriei declarații, a introdus-o în fișetul F&M Bunkering Services SRL și, conform susținerilor sale, certificate de actele contabile și de analiza expertală, nu a evidențiat-o în niciun document".

Cazul a fost instrumentat de procurorul Teodor Niță, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9064 secunde