Turiștii de pe litoralul românesc fac baie printre pești morți

2894
Turiștii de pe litoralul românesc fac baie printre pești morți - 2f07ed0a816d8f8aadea33818d01e259.jpg
Turiștii care se află, zilele acestea, pe litoral nu au parte de sejururi prea relaxante. Pe de o parte, trebuie să-și facă griji să nu intre în contact cu peștele-dragon, ai cărui țepi veninoși au făcut deja destule victime. Pe de altă parte, trebuie să se scalde printre mii de pești morți care plutesc în apele Mării Negre sau să-și găsească un locșor curat pe plajă, cât mai departe de mortăciunile aduse la mal.
După cum au arătat inspectorii Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, acest fenomen a fost observat inițial pe plajele din Năvodari, Mamaia și Constanța, dar înaintează și către sudul litoralului, deja fiind primite sesizări și din zona Eforie. Cătălin Anton, purtător de cuvânt ABADL, a arătat că fenomenul este generat de aportul masiv de apă dulce provenit din Dunăre, dar și de temperaturile ridicate. "Fenomenul nu este unul de amploare, dar poate provoca disconfortul turiștilor. El se va încheia în momentul revenirii salinității la valorile normale, ceea ce se va întâmpla cu ajutorul curenților marini, care vor aduce apă cu sa-linitate crescută", a arătat Cătălin Anton.
Potrivit reprezentantului Apelor Române, se iau toate măsurile pentru ca turiștii să nu aibă de suferit. "ABDL a intervenit și a strâns peștii care au ajuns la mal. Totodată, conducerea instituției a luat decizia să se intervină și pe timpul zilei, pentru a strânge peștii manual, iar în cursul nopții să se lucreze cu utilaje specializate", a afirmat acesta.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3973 secunde