Un elicopter fără pilot EMSA RPAS supraveghează apele Mării Negre, în sprijinul autorităților române

122
Un elicopter fără pilot EMSA RPAS supraveghează apele Mării Negre, în sprijinul autorităților române - fondunelicopterfarapilotemsarpas-1654605395.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile naționale române folosesc aeronava autonomă EMSA RPAS pentru a efectua zboruri peste regiunea Mării Negre de la o bază din Mangalia, se arată într-un comunicat de presă al Agenției Europene pentru Siguranță Maritimă (EMSA). Zborurile oferă supraveghere maritimă îmbunătățită Poliției de Frontieră, Autorității Navale și Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură a țării.

Solicitarea pentru acest serviciu a fost plasată de Poliția de Frontieră Română în urma operațiunilor de succes din 2021 și este de așteptat să se deruleze până la sfârșitul verii. Zborurile efectuate vor spori supravegherea în scopuri multiple, inclusiv siguranța maritimă generală, cum ar fi gestionarea traficului navelor, securitatea navelor și a porturilor, detectarea poluării, răspunsul la accidente și dezastre și inspecția și controlul pescuitului, toate în apele teritoriale ale României și zona economică exclusivă.

RPAS-ul utilizat este un elicopter fără pilot cu o rezistență de șase ore și o autonomie de peste 100 km. Serviciile RPAS (Remotely Piloted Aircraft System) sunt oferite gratuit tuturor statelor membre UE de către EMSA. Ele au fost dezvoltate pentru a ajuta la operațiunile de supraveghere maritimă și la monitorizarea emisiilor navelor și pot opera în toate mările din jurul Uniunii Europene.

Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă (EMSA) este o agenție descentralizată a UE, cu sediul la Lisabona, Portugalia. EMSA servește interesele maritime ale UE pentru un sector maritim sigur, ecologic și competitiv, oferind valoare pentru statele membre prin sprijin pentru prevenirea și răspunsul la poluare, supravegherea maritimă, siguranța și securitatea, digitalizarea și furnizarea de servicii maritime integrate și asistență tehnică.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4126 secunde