UPDATE Mina marină descoperită pe brațul Chilia extrasă de autoritați. Ce proveniență are obiectul pirotehnic

508
UPDATE Mina marină descoperită pe brațul Chilia extrasă de autoritați. Ce proveniență are obiectul pirotehnic - mina-marina-1712586085.jpg

Articole de la același autor

O mină marină din Primul Război Mondial, de fabricaţie franceză, a fost descoperită, luni, pe braţul Chilia Veche, fiind activată echipa pirotehnică.


"Scafandrii de luptă împotriva dispozitivelor explozive din cadrul Forțelor Navale Române au executat activități specifice de clasificare a obiectului plutitor descoperit luni, 8 aprilie, pe Brațul Chilia. În urma desfășurării acestor activități de către militarii Centrului 39 Scafandri și Flotilei Fluviale, s-a constatat că elementul raportat de Garda de Coastă reprezintă un corp de mină istorică, din perioada Primului Război Mondial, fără încărcătură explozivă.
În urma intervenției scafandrilor EOD, corpul de mină a fost extras de pe Brațul Chilia, pentru a elimina prezența oricărui pericol de navigație," au transmis reprezentanții Forțelor Navale Române.


Activitatea de identificare, clasificare și extracție a minei istorice s-a desfășurat în mod interinstituțional și în conformitate cu procedurile operaționale stabilite la nivelul Sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională.
După câteva ore de intervenţie, mina a fost preluată, iar autorităţile anunţă că zona este sigură pentru traficul naval.


Și ISU Tulcea a anunţat că mina marină a fost ridicată şi că traficul a revenit la normal.


“Misiunea echipajelor din cadrul ISU Tulcea şi a MApN fost încheiată în urmă cu scurt timp. Mina marină a fost ridicată de către echipa de scafandri pirotehnicieni ai MApN şi urmează să fie transportată în vederea depozitării în siguranţă. Zona este una sigură în acest moment pentru traficul naval. Mina este de fabricaţie franceză şi provine din timpul Primului Război Mondial”, au precizat reprezentanţii ISU Tulcea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2954 secunde