Mină marină din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, distrusă de scafandri

229
Mină marină din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, distrusă de scafandri - minamarinadistrusa-1659721576.jpg
Scafandrii Forţelor Navale Române au distrus, ieri, o mină marină din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pe care au descoperit-o la o distanţă de aproximativ 8 mile marine de ţărm, într-un raion maritim din zona Tuzla, în timpul activităţilor de scufundare planificate în cadrul Exerciţiului multinaţional "Eurasian Partnership Mine Counter Measures Dive 22" (EP MCM Dive).

Exerciţiul EP MCM Dive, condus de Centrul 39 Scafandri, s-a desfăşurat în perioada 1-5 august, în raioane maritime din largul ţărmului României de la Marea Neagră. La acesta au participat 240 de militari români şi aproximativ 60 de militari străini din Azerbaidjan, Bulgaria, Franţa, Statele Unite ale Americii şi Turcia, arată un comunicat al Forţelor Navale transmis redacției.

Marina Militară Română a amplasat, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, zeci de mine marine într-un raion din apropierea ţărmului românesc, cuprins între Tuzla şi Midia, pentru apărarea oraşului Constanţa de navele militare sovietice. După încheierea războiului, cele mai multe dintre aceste mine marine au fost dragate de către navele militare româneşti şi au fost distruse, iar altele au rămas pe fundul mării şi au fost cartografiate, fiind denumite de marinari "minele din barajul istoric".

În ultimii ani, acestea au fost neutralizate şi distruse, prin explozii controlate de la distanţă, în timpul exerciţiilor şi antrenamentelor, de către scafandri de mare adâncime şi scafandri de luptă EOD (specializaţi în lucrul cu dispozitive explozive). Activităţile de instruire, desfăşurate în raioanele maritime în care se află minele din barajul istoric, contribuie la dezvoltarea deprinderilor scafandrilor militari români în lupta contra minelor, prin aplicarea procedurilor operaţionale pentru situaţii reale. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.532 secunde