Veteran al teatrelor de operații de la Brigada 9 Mecanizată „Mărășești”, răpus într-un accident rutier

8458
Colectivul Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești” deplânge plecarea la cele veșnice a camaradului lor, caporal Nicolae Condrat. Acesta a fost răpus în mod neașteptat, într-un accident rutier care a avut loc pe 20 iulie. Joi, 27 iulie, la sediul comandamentului Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești” s-a dat citire necrologului militarului și s-a ținut un moment de reculegere în memoria sa, concomitent cu sunetele tânguitoare ale clopotelor Capelei Militare „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”. „Suntem alături de familia îndoliată, în aceste momente de tristeţe şi adâncă suferinţă.

Fie ca bunul Dumnezeu să-i asigure odihna veşnică printre aleşii săi, iar familia îndurerată să o binecuvânteze cu putere pentru a trece peste această grea despărţire! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, au transmis colegii îndurerați.

Caporalul cls. I Nicolae Condrat s-a născut la data de 14 mai 1977, în localitatea Focșani, județul Vrancea. Ulterior absolvirii, în anul 1997, a cursurilor Grupului Școlar de Electrotehnică Focșani, a efectuat stagiul de militar în termen la U.M. 01026 Craiova. Trei ani mai târziu, în anul 2001, și-a început cariera ca militar angajat, la Batalionul 280 Infanterie Mecanizată „Căpitan Valter Mărăcineanu”. Începând din anul 2013 și-a desfășurat activitatea la Batalionul 469 Sprijin Logistic „Putna”, pe funcția de șofer.

În cei peste 20 de ani de carieră, caporalul a fost apreciat de superiorii săi pentru seriozitatea, dăruirea și implicarea manifestate de-a lungul cariere. Astfel, calificativele obținute au fost foarte bune, iar în anul 2018 militarul a fost avansat „la excepțional” de comandantul Batalionului 469 Sprijin Logistic „Putna”. Caporalul Nicolae Condrat s-a bucurat și de aprecierile camarazilor pentru firea jovială și disponibilitatea manifestată ori de câte ori i s-a solicitat sprijinul. Militarul a fost veteran al teatrelor de operații, cu 4 misiuni executate în Kosovo, Irak și Afganistan. Caporalul era căsătorit și avea doi copii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4777 secunde