Zeci de misiuni pentru pompierii militari constănțeni, într-o singură zi

102
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au desfășurat, în decursul ultimelor 24 de ore, 59 misiuni. Echipajele SMURD au intervenit în 45 situații pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare în cazul persoanelor cu afecțiuni medicale. De asemenea, pompierii militari din cadrul Insectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au fost solicitați să intervină în cazul unui accident rutier produs, în municipiul Constanța, între un moped și un autoturism. A rezultat o victimă, neîncarcerată, transportată la spital de un echipaj SMURD.

Totodată, pompierii militari au fost solicitați să acorde sprijin în cazul a altor șase situații, precum asigurare măsuri PSI aterizare/decolare elicopter, fum pe casa scării într-un bloc din Constanța, intervenție în urma căreia au fost evacuate din apartamentul inundat de fum proprietara și câteva pisici, asigurări măsuri PSI la o conductă de gaze etc. Au fost și solicitări care nu s-au confirmat. Prin apeluri la numărul unic de urgență 112, au fost semnalate și două situații de urgență care nu s-au confirmat la locul intervenției. Unul din ele anunța fum ce ieșea din mansarda blocului din Năvodari care a foc cuprins de incendiu în data de 5 mai 2022. La fața locului au fost trimise două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime precum și o descarcerare. Pompierii militari au verificat cu atenție toate apartamentele din cele patru scări, dar sesizarea nu s-a confirmat.

În schimb, în Cernavodă și satul Schitu, care aparține de comuna Costinești au avut loc incendii majore la spații de locuit. Pompierii militari au intervenit, în cursul dimineții de joi, 12 mai, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în localitatea Cernavodă. Flăcările au cuprins acoperișul comun a opt locuințe. Peste 60 de subofițeri și ofițeri au lucrat pentru localizarea și stingerea incendiului timp de mai multe ore. La fața locului au intervenit cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, un SMURD tip B și autospeciala pentru transport personal și victime multiple. În sprijin, s-au deplasat câte două autospeciale de stingere cu apă și spumă de la inspectoratele pentru situații de urgență din Ialomița și Călărași. Douăzeci și cinci de persoane s-au autoevacuat din case. Nu s-au înregistrat victime.

La scurt timp după anunțarea acestui incendiu, forțe de intervenție au fost trimise și în comuna Costinești, satul Schitu. Din cauza unui scurtcircuit electric la un aparat electrocasnic, un foișor s-a aprins, iar flăcările s-au extins cu repreziciune la acoperișul locuinței P+1 situate în aceeași curte. Au intervenit aproximativ 30 de pompieri militari cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o autocisternă și un SMURD tip B. Au intervenit, de asemenea, și pompierii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență. Nu au existat victime. Suprafața afectată a fost de peste 500 mp.

Pompierii militari de la Garda de Intervenție Chirnogeni au intervenit, joi, pentru salvarea unui cal căzut într-o groapă. Misiunea a fost îndeplinită cu succes. Vecinii nu au rămas indiferenți și au ajutat la operațiunea de salvare, aducând la locul intervenției un tractor.

Pagina a fost generata in 0.8867 secunde