Zeci de oameni au căutat un copil de 11 ani care a plecat de la bunici și nu s-a mai întors. Unde l-au găsit salvatorii

653
Zeci de oameni au căutat un copil de 11 ani care a plecat de la bunici și nu s-a mai întors. Unde l-au găsit salvatorii - ptc4mczoptq0mczoyxnoptm1ndlhmwiw-1686475796.jpg
 Un copil în vârstă de 11 ani, care a plecat de la bunicii din comuna Fălcoiu fără acordul acestora, a fost dat dispărut de familie. După ore de căutare ale sătenilor și ale forțelor de intervenție, copilul a fost găsit într-o pădure au informat duminică reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.


Dispariţia copilului a fost anunţată sâmbătă după amiaza, de tatăl lui, un bărbat din Caracal. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că sâmbătă, în jurul orei 16.00, băiatul în vârstă de 11 ani, în timp ce se plimba cu bicicleta pe o stradă din comuna Fălcoiu, s-a îndepărtat de bunica lui şi nu a răspuns la solicitarea acesteiAa de a reveni.


Copilul s-a deplasat cu bicicleta spre o pădure din vecinătatea satului Cioroiu (comuna Fălcoiu), au mai stabilit poliţiştii care au început imediat acţiunile de căutare. După aproximativ o oră de căutări, la care au participat peste 50 de persoane, respectiv echipe de poliţişti cu un câine de urmă, pompieri, jandarmi şi voluntari din localitate, băiatul a fost găsit în pădurea din apropierea localităţii Cioroiu, la aproximativ 10 kilometri depărtare de locuinţa bunicilor.


Copilul a fost găsit de o echipă condusă de un pompier de la Garda Osica de Sus, respectiv plutonierul adjutant Dumitru Nicolae, chemat de acasă pentru a participa la căutări. 


Potrivit reprezentanţilor ISU Olt, acţiunea de căutare a fost dificilă deoarece pădurea este una foarte mare, greu accesibilă, nu existau indicii referitoare la zona în care s-ar putea afla minorul, iar lăsarea întunericului ar fi redus şansele de a-l găsi. Băiatul a fost preluat de tatăl lui.


“Am găsit un papuc, cred că este al lui Cristi. Trebuie să ne mişcăm cât mai repede, timpul nu este de partea noastră şi avem deja aproape zece kilometri de când mergem prin pădure”, le-a spus Dumitru colegilor de echipă.


În câteva minute a venit mesajul mult așteptat: „Copilul a fost găsit, este în afara oricărui pericol! Cei care l-au găsit pe Cristi sunt chiar cei din echipa colegului nostru, plutonier adjutant Nicolae Dumitru. Au urmat câteva secunde de linişte, apoi toată lumea a răsuflat uşurată, copilul era teafăr şi nevătămat, iar eforturile tuturor primeau răsplata supremă”, arată ISU Olt într-o postare pe Facebook referitoare la căutarea şi găsirea copilului în pădure.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8958 secunde