200 de liberali constănțeni au dezertat din partid și au trecut la PDL

2930
200 de liberali constănțeni au dezertat din partid și au trecut la PDL - ad95b36ac50427a91a78e491e26f1145.jpg
Lovitură de teatru în politica de la malul mării! La doar o zi după ce și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al Organizației Județene a PDL Constanța, democrat-liberalul Christian Gigi Chiru a făcut primul pas prin care filiala partidului de la malul mării s-a mărit considerabil.
Mai exact, aproximativ 200 de membri ai Partidului Național Liberal (PNL) din Constanța s-au înscris, sâmbătă, în Organizația Municipală a Partidului Democrat Liberal (PDL).
Evenimentul a fost consfințit prin încheierea unui parteneriat între Eugen Cojocaru, liderul pensionarilor ex-liberali, pe de o parte, și candidatul pentru funcția de președinte al Organizației Județene a PDL Constanța, Christian Gigi Chiru împreună cu președintele Organizației Municipale a PDL Constanța, Florian Constantin, pe de altă parte.
Foștii liberali și-au justificat gestul de a adera la PDL datorită nemulțumirii cauzate de înființarea Uniunii Social Liberale, respectiv a faptului că liberalii au bătut palma cu pesediștii, fără să țină cont de doctrina politică și dorința membrilor pensionari din PNL Constanța.
Totodată, foștii liberali care au semnat deja, sâmbătă, adeziunile pentru PDL spun că, prin înființarea Uniunii Social Liberale, PNL și-a pierdut identitatea politică și doctrinară și, astfel, nu se mai regăsesc în această formațiune politică.
"Am stat nouă ani în PNL. M-am alăturat PDL Constanța și pro-iectului politic al domnului Chiru întrucât în viața mea nu am votat și nu voi vota comuniștii, adică PSD, indiferent de consecințe. Consider că PDL este singurul partid care trebuie să reprezinte curentul de dreapta în politica românească, iar în Constanța, domnul Chiru și echipa dânsului se luptă fățiș cu administrația Mazăre-Constantinescu", a declarat liderul pensionarilor ex-liberali, Eugen Cojocaru.
De altfel, datorită curajului său de a spune lucrurilor pe nume, Eugen Cojocaru a fost exclus din PNL Constanța, însă spune că decizia a coincis cu dorința sa de a renunța la acest partid.
În altă ordine de idei, sute de pensionari liberali din Constanța care au aceleași convingeri politice ca și liderul lor au renunțat la un partid care a preferat "să bată palma cu dușmanul", dovadă stând faptul că, sâmbătă, au semnat adeziunile de trecere la PDL.
"Gestul liberalilor este unul corect și moral în condițiile în care, prin încheierea protocolului cu PSD, Partidul Național Liberal a încetat să mai existe. Toți liberalii pentru care doctrina mai înseamnă ceva, dar și constănțenii care s-au săturat de dominația Mazăre-Constantinescu sunt bineveniți în proiectul nostru politic, întrucât scopul principal este trimiterea definitivă a acestora în opoziție la alegerile locale din 2012 și recâștigarea în acest fel a demnității de a fi cetățeni ai municipiului și județului Constanța și nu ai Republicii Mazăre-Constantinescu", a declarat Christian Gigi Chiru.
De asemenea, Florian Constantin apreciază că, "prin intrarea în partid a liberalilor conduși de Eugen Cojocaru, PDL se întărește consistent în lupta cu administrația Mazăre-Constantinescu".
Gestul de sâmbătă prefațează alte câteva runde de întâlniri între liberalii nemulțumiți și reprezentanții PDL, Christian Gigi Chiru și Florian Constantin, astfel încât, până la mijlocul lunii martie numărul membrilor PDL Constanța să crească cu peste 500 de foști membri ai PNL Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Februarie 2011
Stire din Social : "Îl dau pe Mazăre pe mâna procurorilor!"
Pagina a fost generata in 0.3614 secunde