"Îl dau pe Mazăre pe mâna procurorilor!"

2860

Articole de la același autor

Au trecut mai bine de opt luni de când o parte din strada Traian s-a prăbușit. Chiar dacă gaura din asfalt a fost astupată, problemele din zonă nu au fost rezolvate. Expertize peste expertize și promisiuni peste promisiuni, asta este tot ce s-a făcut, deocamdată, pentru ca malul să fie stabilizat. Locatarii blocurilor amenințate de alunecarea de teren sunt la limita răbdării și acuză autoritățile că nu le interesează de soarta lor.
În cursul zilei de vineri, directorul Inspectoratului Teritorial de Stat în Construcții Constanța, Christian Gigi Chiru, s-a deplasat pe strada Traian, pentru a verifica stadiul lucrărilor de consolidare. Însă, în zonă nu se afla niciun utilaj și niciun muncitor. Deși investitorul care ridică centrul comercial chiar pe malul portului a promis, încă de acum câteva luni, că va relua lucrările, nici până în ziua de astăzi nu a întreprins nimic. Mai mult decât atât, se pare că lucrărilor deja efectuate, însă neterminate, le-a expirat termenul de valabilitate.

"Mazăre este principalul autor al dezastrului din zonă"
"După verificarea documentației am constatat că întreg ancorajul de sprijin, fără de care șoseaua și blocurile din zonă s-ar regăsi în mijlocul portului, sunt expirate, unele de mai bine de un an de zile. De aceea, îi dau un ultimatum primarului Radu Ștefan Mazăre ca, dacă până pe data de 15 martie 2011, liniștea de pe strada Traian nu va fi înlocuită cu zgomotul utilajelor, voi depune plângere penală împotriva sa, fiind considerat principalul autor al dezastrului din zonă. Semnând și autorizând o astfel de investiție, el se face vinovat de stresul provocat locatarilor și de pericolul extrem de mare la care le supune sănătatea și chiar viața. Dacă nu se reiau lucrările în cel mai scurt timp mă văd nevoit să îl dau pe primarul Mazăre pe mâna procurorilor și a Parchetului", a precizat Christian Gigi Chiru.

Blocuri neasigurate
La rândul lor, locatarii blocurilor A5 și A6 sunt foarte îngrijorați, mai ales că, recent, au auzit un zvon că strada ar putea fi redeschisă circulației. "Este o nebunie care nu mai poate să tărăgăneze, pentru că nouă nu ne asigură nimeni locuințele și nici nu putem să le vindem", s-a arătat supărat Constantin Cadeschi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5659 secunde