A PIERDUT O NOUĂ BĂTĂLIE / Nicușor Constantinescu, ÎNVINS de Marian Oprișan la CONGRESUL PSD

1375
6
A PIERDUT O NOUĂ BĂTĂLIE / Nicușor Constantinescu, ÎNVINS  de Marian Oprișan la CONGRESUL PSD - marianoprisan-1366545111.jpg

Articole de la același autor

Social-democrații s-au reunit, timp de două zile, vineri și sâmbătă, la Congresul PSD.

În cadrul evenimentului, a fost aleasă noua conducere a par-tidului, Victor Ponta fiind reales președinte al acestei formațiuni politice. De asemenea, Ion Iliescu a fost propus de către președintele PSD, Victor Ponta, pentru a ocupa funcția de președinte de onoare al partidului, el fiind votat cu unanimitate de voturi de către Congresul reunit la Sala Palatului.

La fel ca și alte organizații din țară, și Organizația PSD Constanța a vizat o funcție la nivel central. Astfel, Nicușor Constantinescu, prim-vicepreședinte al PSD Con-stanța și președinte al Consiliului Județean, a fost candidatul susținut de organizația județeană a partidului pentru funcția de vicepreședinte al Regiunii Sud-Est. Propunerea a fost validată, cu unanimitate de voturi, în cadrul conferinței Organizației Județene a PSD Constanța.

De altfel, cea mai mare luptă la Congresul PSD s-a dat pentru funcția de vicepreședinte al Regiunii Sud-Est, unde Constantinescu s-a "bătut" cu Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea, și Constantin Boșcodeală, primarul municipiului Buzău. La final, social-democrații constănțeni nu au obținut funcția dorită, deoarece Constan-tinescu a fost învins de Oprișan.

Pe Regiunea Sud-Est, în urma alegerilor din interiorul PSD, Nicușor Constantinescu a obținut 219 voturi dintr-un număr de 608 voturi valabile exprimate, în timp ce Marian Oprișan a obținut 295 de voturi.

Nemulțumit că unii colegi de partid au trișat, Constantinescu a declarat că nu va contesta rezultatul alegerilor, dar a spus că nu se aștepta ca unele organizații să nu respecte înțelegerile făcute. În context, Constantinescu s-a referit la organizația Buzău, care ar fi trebuit să voteze cu el, însă nu a făcut acest lucru. Pentru această funcție, social - democrații din Brăila, Galați și Vrancea au votat cu Oprișan, Constanța și Tulcea au votat cu Nicușor Constan-tinescu, iar Buzău, cu candidatul din acest județ.

"Nu am să fac nicio contestație. Treburile se vor rezolva în interiorul partidului. Eu știu și să câștig și să pierd, dar nu mă așteptam ca unele organizații să nu respecte înțelegerile făcute", a declarat Constan-tinescu.

În altă ordine de idei, cu siguranță, noua înfrângere nu i-a picat bine lui Nicușor Constantinescu, deoarece el nu este la prima înfrângere în fața lui Marian Oprișan. În urmă cu aproximativ o lună, cei doi și-au disputat șefia Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, iar câștigător a ieșit tot Oprișan.

Așadar, după un maraton de două zile, noua conducere a PSD arată astfel: Victor Ponta - președinte, Liviu Dragnea - președinte executiv, vicepreședinți la nivel național: Nicolae Bănicioiu, Marian Vanghelie, Titus Corlățean, Dan Nica, Eugen Bejinariu, Constantin Niță, Dan Șova și Ion Călinoiu. Totodată, vicepre-ședinți pe regiuni de dezvoltare: - regiunea Nord-Est (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui) - Gheorghe Nichita, regiunea Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Vrancea, Tulcea) - Marian Oprișan, regiunea Sud (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman) - Mircea Cosma - regiunea Sud-Vest (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea) - Paul Stănescu, regiunea Vest (Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timișoara) - Ion Mocioalcă, regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) - Ioan Rus, regiunea Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu) - Mircea Dușa și regiunea București-Ilfov - Robert Negoiță. 

Comentează știrea

un cetatean
22 aprilie 2013
ASTA E

Ponta nu îi place pe ăștia ai noștri. Ponta e procuror și știe mai multe. Vai de capul nostru ! Cei câțiva amărâți care votează cu ăstia nu vor sa vadă efectul Mazăre asupra constăntenilor tulburați

MAI MARE
22 aprilie 2013
MAZARE O VREA

Mazare a lipsit si se insista in primarie ca este la o clinica din Turcia pt lungire de falus! La ce drak' io trebui?

un curios
22 aprilie 2013
ce bine

Pentru noi ,a văzut că ne place și mai vrem. Trăiască Mazăre și toți ăia care voteză cu el. Nici nu știți ce vă așteaptă

tomitanul
22 aprilie 2013
aha

Cred ca asta e inceputul sfarsitului lui Constantinescu,si probabil si a lui Mazare.Nu-i mai are PSD-ul la suflet nici pe porcusor,nici pe eunuc.In curad o sa le ia si functiile din partid si atunci sa vezi beleaua. Orice inceput are si sfarsit.

FSN 1000 de ani
22 aprilie 2013
Te inseli amarnic

Clanurile politice feseniste sunt aproape indestructibile.Emanatii lui Iliescu nu vor parasi orasul Constanta decat in doua situatii:1-pe acoperis ca Ceausescu si 2-pe cosul de fum ca Sergiu Nicolaescu.

Răspuns la: aha
Adăugat de : tomitanul, 22 aprilie 2013
Cred ca asta e inceputul sfarsitului lui Constantinescu,si probabil si a lui Mazare.Nu-i mai are PSD-ul la suflet nici pe porcusor,nici pe eunuc.In...
Nae
23 aprilie 2013
Om de nimic

Ba dar cine-i acest Constantinescu ?? Eu il stiu de betiv, hot si mincinos, oare sa ma insel?? Un om de nimic impreuna cu nazistul si drogatul Mazare.....Nu observati ca USL-ul vrea sa scape de ei !!!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5528 secunde