Administrația locală din Corbu, campioană la hotărâri de consiliu anulate de instanță

2815
Nu mai puțin de 16 hotărâri emise anul trecut de Consiliul Local Corbu au ajuns în instanță. Hotărârile au fost atacate în contencios administrativ de către Instituția Prefectului, opt dintre ele fiind deja anulate de instanță.
Potrivit unui comunicat emis de Biroul de presă al Instituției Prefectului, hotărârile au fost atacate ca urmare a faptului că nu a fost depusă documentația aferentă.
Cele opt acte normative anulate până acum de instanță se referă la aprobarea creării unui fond de cheltuieli pentru organizarea unor evenimente cultural-artistice, suplimentarea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al comunei Corbu, județul Constanța, aprobarea concesionării, fără licitație publică, a unor terenuri intravilane ce fac parte din domeniul privat al comunei Corbu în baza prevederilor Legii nr. 50/1991, republicată, aprobarea atribuirii în folosință a unor terenuri intravilane în conformitate cu prevederile Legii nr. 15/2003, aprobarea lucrărilor suplimentare la investiția "Construire grădinițe 4 grupe, orar normal și prelungit", aprobarea demolării imobilelor "Brutărie" și "Moara" situate în comuna Corbu, județul Constanța și a rezilierii Procesului-verbal nr. 58/24.11.2008 privind atribuirea în folosință gratuită a suprafeței de 598 mp în favoarea numitei Chirilă Veronica.
Potrivit aceluiași comunicat de presă, instanța se va pronunța pe 30 martie și vizavi de legalitatea celorlalte opt hotărâri, adoptate de consilierii locali din Corbu în ședința din 29 ianuarie 2009. Referitor la această situație, prefectul Claudiu Palaz își exprimă îngrijorarea vizavi de problemele administrației locale din comuna Corbu: "Este inadmisibil ca o autoritate locală să nu înțeleagă nimic din anularea unui număr mare de acte administrative. Este cu atât mai grav, cu cât în cazul de față este vorba despre Corbu, o localitate care deja are multe probleme", se mai arată în comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9608 secunde