Adrian Năstase cere contopirea pedepselor primite la cele două condamnări definitive

95
Adrian Năstase cere contopirea pedepselor primite la cele două condamnări definitive - adriannastase-1390493190.jpg
Fostul premier Adrian Năstase cere Tribunalului București, prin avocații săi, contopirea pedepselor primite prin cele două condamnări definitive. 
Instanța urmează să judece solicitarea prin prisma noilor coduri, pentru că dosarul are primul termen de judecată la începutul lunii februarie. 
Avocații lui Năstase au introdus miercuri, la Tribunalul București, o cerere de contopire a pedepselor primite de clientul lor în dosarele cunoscute ca "Trofeul Calității" și "Zambaccian", relatează Mediafax.
În urma judecării acestei cereri, fostul premier ar putea primi un spor de pedeapsă, după contopirea efectivă a pedepselor.
Cazul va fi judecat potrivit prevederilor din noile coduri, cel penal și cel de procedură penală, termenul stabilit pentru debutul dezbaterilor fiind în 3 februarie. 
Noile coduri intră în vigoare la 1 februarie.
Instanța supremă i-a condamnat în 6 ianuarie, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soția acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare. 
Adrian Năstase a fost încarcerat, în seara acelei zile, la Penitenciarul Rahova.
Fostul premier ar putea să execute mai puțin de un an de închisoare, după condamnarea la patru ani în dosarul "Zambaccian", el putând cere eliberarea condiționată după 16 luni, din care i-ar putea fi scăzute cele opt luni de detenție din dosarul "Trofeul calității", arătau atunci avocații acestuia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5416 secunde