Agenţii economici din Mamaia, la discuţii cu autorităţile locale

368
Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, viceprimarul Ionuț Rusu și directorul executiv adjunct al Direcției Gestionare Servicii Publice, Horia Constantinescu, s-au întâlnit, în cursul zilei de marţi, 15 iunie, cu reprezentanții mediului de afaceri care își desfășoară activitatea în sectorul turistic, în special în stațiunea Mamaia.

S-a discutat despre gestionarea eficientă a spațiilor verzi, curățenie și așteptările celor două părți cu privire la salubritate, despre amenajarea unui sistem de irigații pentru întreținerea spațiilor verzi și despre înființarea unui sistem de protecție prin care nisipul să nu mai fie purtat de vânt pe promenadă.

„Am discutat cu ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos, și în stațiunea Mamaia va fi înființată o perdea de arbuști pe plajă, care să nu mai permită mutarea nisipului pe promenadă. Se depun eforturi considerabile pentru a muta nisipul de pe promenadă pe plajă de fiecare dată când bate vântul mai tare și dacă putem împiedica acest lucru o vom face“, a declarat primarul Vergil Chițac.

Pentru unele probleme, cele două părți au găsit soluții de gestionare comună, în sensul în care operatorii din turism au promis că nu vor mai scoate deșeurile din spațiile proprii decât în intervalul orar în care acestea trebuie ridicate și le vor recicla, iar municipalitatea s-a angajat să răspundă prompt solicitărilor acestora.

În plus, agenții economici și autoritatea locală au decis să găsească împreună o soluție și în ceea ce privește construcțiile care se derulează în perioada sezonului estival.

Având în vedere aglomerația din stațiunea Mamaia în plin sezon estival, s-a căzut de acord că este nevoie ca punctul de intervenție înființat pentru perioada verii, dotat cu o mașină de pompieri și un echipaj SMURD, să fie marcat corespunzător, în așa fel încât să nu poată fi ocupat de alte autovehicule atunci când autospecialele sunt solicitate pentru intervenții.

După un an în care evenimentele nu au fost permise, în care industria ospitalieră a suferit foarte mult, viceprimarul Ionuț Rusu a invitat operatorii din turism să se alăture municipalității în evenimentele pe care le va organiza. „Imediat ce va fi stabilit, vă vom trimite un calendar al evenimentelor pe care ni le-am propus până acum pentru această vară și vă invit să veniți alături de noi. Avem spații generoase în care putem organiza evenimente, avem toate ingredientele culturale și multiculturale, trebuie doar să profităm de ele și să le oferim turiștilor tot ce avem noi mai frumos“, a declarat viceprimarul Ionuț Rusu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3044 secunde