Aleşii judeţeni au votat mai multe proiecte legate de sănătate, cultură şi bugetele unor instituţii

329
Aleşii judeţeni au votat mai multe proiecte legate de sănătate, cultură şi bugetele unor instituţii - fondsedintacjcordinara1-1671551141.jpg

Articole de la același autor

Consilierii judeţeni s-au reunit marţi, 20 decembrie 2022, în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota cele 26 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.

Un prim punct dezbătut a fost cel cu privire la desemnarea administratorilor provizorii ai Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța. În luna noiembrie, consilierii județeni au hotărât transformarea regiei în societate comercială pe acțiuni, până cel târziu în luna aprilie 2023, cu unic acționar Consiliul Județean Constanța. Având în vedere că în data de 23 decembrie 2022 expiră mandatul actualilor administratori provizorii, se impunea desemnarea unor noi administratori interimari. Astfel, componența consiliului de administrație este următoarea: Adrian Labeș, Nicolae Constantin, Dorel Sauciuc, Adrian Gorcea și Sorin Lucian Ionescu.


Numirea unor membri în Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța, precum și în cel al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța s-a concretizat în două proiecte de hotărâre adoptate în ședința de marţi. În urma unor modificări legislative apărute de curând, se impunea desemnarea unui al treilea membru ca reprezentant al Consiliului Județean Constanța și a unui membru supleant în Consiliile de Administrație ale celor două instituții medicale. Astfel, au fost desemnați Stelică Caprinciu ca membru și Petre Epure ca membru supleant pentru Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța, iar pentru Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa au fost desemnați Abdurefi Semiran - membru și Cristian Bălașa și Alexandru Dima - membri supleanți.


Tot marţi a fost adoptată și hotărârea care vizează trecerea Muzeului de Artă Populară, din domeniul public al U.A.T. Municipiul Constanța, în domeniul public al U.A.T. Județul Constanța. În domeniul cultural, județul Constanța beneficiază de un bogat patrimoniu și de o infrastructură bine dezvoltată. O caracteristică importantă a zonei o reprezintă îmbinarea dintre vechi și nou, dintre tradiție și modernitate, aducând ca element definitoriu conviețuirea interculturală din acest spațiu. Muzeul de Artă Populară Constanța este o instituție de cultură muzeală ce are ca principală activitate studiul științific al etnografiei Dobrogei. Prin exponantele și cercetările sale, este un muzeu al identității dobrogene și un martor fără echivoc al multietnicității sătești, care sunt parte integrantă a progresului și evoluției actuale. În acest sens, pentru completarea și oferirea unui pachet cultural turistic cât mai complet, se impunea ca această instituție de cultură să se alăture celor deja existente în patrimoniul Consiliului Județean Constanța.


Trecerea unor bunuri din domeniul public al județului Constanța în domeniul privat al județului Constanța, în vederea desființării bunurilor imobile, casării și valorificării bunurilor mobile, a fost o altă hotărâre adoptată, în ședința de marţi, de către consilierii județeni constănțeni. În acest sens, o serie de bunuri mobile și imobile din administrarea SC RAJA SA, aflate în diferite stadii de degradare, au făcut obiectul acestei hotărâri. Un proiect important dezbătut și aprobat a fost cel cu privire la stabilirea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Constanța, începând cu 01.01.2023. Salariile de bază ale funcționarilor publici și personalului contractual din cadrul aparatului de specialitate al CJC sunt în prezent la nivelul anului 2018. Din cauza nivelului ridicat al inflației anului 2022, s-a impus stabilirea unor noi niveluri salariale pentru personalul aparatului de specialitate al CJC, cu respectarea prevederilor legislative. Ședința de marţi s-a desfăşurat în regim fizic și au fost prezenți un număr de 36 de consilieri județeni.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9184 secunde