Alina Gorghiu: "PNL va vota împotriva moţiunii simple privind agricultura"

135
Alina Gorghiu:

Articole de la același autor

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat, marţi, că liberalii vor vota împotriva moţiunii simple formulate de deputaţii USR şi Forţa Dreptei, intitulată „De la grânarul Europei la ruşinea Europei. Ministrul Daea distruge cu bună ştiinţă agricultura românească”.

Gorghiu a subliniat însă că îşi doreşte soluţii mult mai articulate din partea ministrului Agriculturii, Petre Daea.

„Votul pe moţiunea împotriva ministrului Agriculturii va fi unul care nu girează încercarea aceasta de capitalizare politică pe care partidele de opoziţie o încearcă acum. Însă vă mărturisesc că sunt destul de mâhnită de poziţia pe care Ministerul Agriculturii o are în ultima perioadă. Ne trebuie soluţii mult mai articulate din partea ministrului Agriculturii. Concluzia, legată de moţiune, este că votul pe care deputaţii PNL îl vor da mâine e împotriva acestui demers exerciţiu care nu rezolvă altceva, decât că mai bifează activitatea parlamentară a colegilor de opoziţie”, a afirmat Gorghiu, marţi, la Senat.

Ea a precizat că miercuri este programată întâlnirea dintre ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi omologul său ucrainean.

„Este o discuţie pe care o aşteptăm şi îmi doresc tare mult să văd că domnul ministru al Agriculturii şi Ministerul Agriculturii vor ieşi din confuzia care i-a caracterizat în ultimele zile şi vor găsi soluţii pentru apărarea fermierilor români. Dacă au furnizat nişte date, care aţi văzut, au dus la o compensare nesemnificativă a sumelor pentru pierderile pe care le-au suferit agricultorii români, a fost una şi am reuşit să înţelegem, a reparat problema preşedintele Klaus Iohannis, când a fost la discuţia cu preşedinta Comisiei Europene şi acum Comisia Europeană evaluează al doilea tip de ajutoare pe care fermierii români să le primească”, a adăugat Gorghiu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2081 secunde