Anca Dragu: Dacă voi fi demisă, se va vedea foarte clar colaborarea dintre PNL și PSD

181
Anca Dragu: Dacă voi fi demisă, se va vedea foarte clar colaborarea dintre PNL și PSD - ancadragupresedintesenatcvaverec-1631003832.jpg
Anca Dragu, președinta Senatului, a declarat marți că își va da demisia din această poziție doar dacă USR PLUS intră în opoziție. Ea spune că, dacă va fi demisă, se va vedea „foarte clar” colaborarea dintre PNL și PSD.

„Cu siguranță asta se va întâmpla, da”, a răspuns Anca Dragu la întrebarea dacă își dă demisia din fruntea Senatului în cazul în care USR PLUS intră în opoziție.

Până atunci, ea nu va își va da demisia, cum au făcut miniștrii USR PLUS, și a mai adăugat că, în cazul în care va fi revocată, se va dovedi colaborarea dintre PNLși PSD.

„În acest moment nu s-a refăcut o coaliție la nivelul Parlamentului, un USL 2 nu este încă foarte clar. Demiterea mea ar trebui să se întâmple în plenul Senatului și atunci ar fi foarte clar această colaborare între PNL și PSD”, a afirmat președinta Senatului.

Ea afirmă că, dacă nu ar fi în fruntea senatului, procedura moțiunii s-ar desfășura și mai greu.

„Nu vreau să par ipocrită, dar dacă aș elibera această funcție, dacă eu nu aș fi aici, cu siguranță parcursul moțiunii ar fi unul și mai greu”.


„Sunt foarte mulţi oameni care şi-ar dori funcţia mea, dar nu se va întâmpla acest lucru. Cât priveşte ieşirea de la guvernare, USR-PLUS nu iese de la guvernare. Vrem să implementăm programul de reforme. Ăsta a fost mărul discordiei. De 8 luni, măsurile pe care noi le-am pus pe agendă au rămas în josul listei şi se trecea la altceva. Pensiile speciale sunt tot acolo, desfiinţarea SIIJ nu s-a întâmplat, este blocată. Legile justiţiei sunt şi ele blocate. O serie de măsuri vitale pentru economia românească sunt blocate la nivelul coaliţiei. Acesta a fost motivul pentru care miniştri noştri au decis să-şi dea demisia. Plenul Senatului ar trebui să voteze această demitere a preşedintelui Senatului. Atenţie, este o funcţie cu o încărcătură puternică în statul român şi ar trebui ca PNL şi PSD să îşi dea mâna frumuşel în Parlament şi să mă demită dacă vor să facă acest lucru”, a afirmat Anca Dragu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5014 secunde