Băsescu despre capturarea lui Ghiță: "Nu m-am gândit că bântuie prin Europa ca Vodă prin lobodă"

292
Băsescu despre capturarea lui Ghiță:

Articole recomandate

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat, la România TV, că nu se aștepta ca Sebastian Ghiță să fie atât de imprudent și că cea mai mare greșeală pe care a făcut-o a fost să meargă fratele său la el, iar acest lucru i-a fost fatal. Sebastian Ghiță a fost prins, joi spre vineri, de autoritățile de la Belgrad.





"Primul semn de întrebare pe care mi-l ridică este legat de faptul că a fost prins atât de ușor și atât de aproape. Eu am fost relativ sceptic că autoritățile române vor da de el foarte repede, uite că au dat și ăsta e un lucru bun. Când a fugit am criticat Ministerul de Interne, acum trebuie să îl felicităm. Cu poza asta nu l-aș fi recunoscut pentru nimic în lume", a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Mai mult, fostul președinte al României a precizat că a fost o greșeală faptul că fratele lui Sebastian Ghiță a mers la el.

"Este o greșeală, același tip de greșeală pe care l-a făcut Vântu cu Popa în Indonezia când țineau legătura pe telefoane. Faptul că fratele lui s-a dus să se întâlnească cu Ghiță a fost eroarea fatală, pentru că toți din anturajul lui Ghiță erau supravegheați. Dacă voia să se lase prins pur și simplu venea, nu era nevoie să mai stea și prin beciuri pe la Belgrad. Cred că a fost un lanț de imprudențe ale lui Ghiță. Îl credeam mult mai atent, mult mai instruit. Nu m-am gândit niciodată că bântuie prin Europa ca vodă prin lobodă. Mi se pare că a fost copil. Mai ales să se întâlnească și cu fratele, a fost fatală", a spus Băsescu.

De asemenea, Traian Băsescu a precizat că autoritățile sârbe se vor mișca repede în ceea ce privește procesul său de extrădare.

"Eu cred că vor merge relativ repede, nu cred că se vor crampona autoritățile sârbe că l-au găsit cu acte de identitate false. O vor rezolva în perioada procesului de extrădare. Cred că Serbia va reacționa rapid la solicitarea autorităților române. S-ar putea să existe și o negociere și atunci să se închidă tot. De scăpat nu va scăpa ușor", a spus fostul președinte.

Traian Băsescu a adăugat: "Toți ne-am fi dorit ca Ghiță să fi continuat să vorbească. Sper că o va face după ce vine în țară, autoritățile române au obligația să îi creeze condiții să vorbească".

Sebastian Ghiță a fost prins la Belgrad în noaptea de joi spre vineri, la patru luni de la dispariția sa, anunță România TV. Pe numele lui Sebastian Ghiță au fost emise două mandate de arestare în lipsă, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4517 secunde