Băsescu o primește la Cotroceni pe Evghenia Timoșenko, fiica fostului premier din Ucraina

417
Băsescu o primește la Cotroceni pe Evghenia Timoșenko, fiica fostului premier din Ucraina - 60621981-1350460746.jpg
Președintele Traian Băsescu o va primi, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Evghenia Timoșenko, fiica fostului prim-ministru din Ucraina, Iulia Timoșenko, condamnată anul trecut în țara vecină la șapte ani de închisoare pentru abuz de putere. Potrivit RTV.net, primirea Evgheniei Timoșenko, fiica în vârstă de 31 de ani a fostului premier ucrainean, face parte din programul public al președintelui Băsescu pentru miercuri, 17 octombrie, când la București se desfășoară și Congresul PPE, la care șeful statului va participa, în calitate de invitat, în cursul după-amiezii, după cum a anunțat Președinția.

După încarcererea Iuliei Timoșenko în august 2011, Evghenia Timoșenko a întreprins o campanie în favoarea eliberării mamei sale, ea vizitând în ultimul an mai multe capitale importante, cum ar fi Berlin, Paris și Washington, fiind prezentă inclusiv la Strasbourg, la CEDO, la audierile privind cazul fostului premier ucrainean.

Președintele Traian Băsescu a declarat, în mai, că procesul Iuliei Timoșenko se prefigurează a fi unul politic, iar în aceste condiții autoritățile ucrainene trebuie să găsească imediat o soluție de reparare a situației. "Personal nu am decât abordarea pe care o au liderii UE că, dacă este un proces politic, așa cum se prefigurează a fi prin motivație, statul ucrainean trebuie să găsească imediat o soluție de reparare a angrenării unui lider al opoziției într-un proces politic", a spus Băsescu, întrebat ce i-a transmis pe acest subiect omologului de la Kiev, Viktor Ianukovici, în întâlnirea de la Chicago.

Băsescu s-a numărat printre liderii de state UE care au anunțat în aprilie că vor boicota Summit-ul Europei Centrale și de Răsărit pe care Ucraina trebuia să îl organizeze la Yalta. Băsescu declara că s-a raliat astfel poziției UE în privința procesului Timoșenko.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4655 secunde