Bolnavii de Covid vor putea solicita urna mobilă la alegerile locale

806
Bolnavii de Covid vor putea solicita urna mobilă la alegerile locale - alegeriparlamentare201264-1598798449.jpg
Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buică, afirmă că persoanele infectate cu noul coronavirus - atât cele aflate în carantină sau izolare, cât și cele din spitale - vor putea vota la alegerile locale folosind urna mobilă.

"Vor putea să ceară urna specială, denumită urnă mobilă în termeni populari. Își vor exercita dreptul la vot în condiții normale, pentru că Institutul Național de Sănătate Publică a comunicat că portul măștii de către ambele persoane diminuează aproape la maximum această răspândire a virusului", a declarat Mitulețu-Buică într-un interviu acordat Agerpres.

El a precizat că vor fi condiții speciale doar pentru bolnavii aflați în secțiile de terapie intensivă, unde se vor lua măsuri suplimentare de siguranță.

"Condiții speciale ar fi create doar pentru persoanele care se află la terapie intensivă, pentru că acolo se află un mediu diferit și va trebui să fie purtat combinezonul acela și luate toate măsurile de siguranță. În rest, nu există o problemă de răspândire a virusului, indiferent că ne ducem în alte secții din spitale sau la domiciliul acestor persoane", a susținut președintele AEP.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2741 secunde