Ce a discutat Traian Băsescu cu judecătorii Curții Constituționale

313
Ce a discutat Traian Băsescu cu judecătorii Curții Constituționale - basescuccrmediafaxfotooctavganea-1320841999.jpg
Președintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, la plecarea de la sediul Curții Constituționale, că a discutat cu judecătorii Curții despre necesitatea îmbunătățirii calității actelor normative, astfel încât să nu se mai creeze confuzie în instanțe sau contradicții cu legi existente, informează Mediafax.

Șeful statului a vorbit despre neclaritățile din acte normative, fie că sunt ordonanțe de urgență sau legi, care prin amendarea din Parlament creează confuzie sau contradicții cu legile existente.

Băsescu a precizat că nu s-a discutat pe o lege anume, întâlnirea abordând controlul constituțional general.

El a afirmat că judecătorii Curții au insistat asupra neclarităților din actele normative în general, atât Ordonanțe sau Ordonanțe de Urgență ale Guvernului, cât și legi care, amendate în Parlament, "creează confuzie sau contradicție cu legile existente". Băsescu a dat exemplul legilor trimise de Parlament Curții pentru controlul de constituționalitate.

"Parlamentul trimite pentru controlul de constituționalitate orice tip de hotărâre, dar doar actele normative sunt de competența Curții, nu și cele prin care își administrează ei puterea în interior", a spus el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.305 secunde