Ce a făcut ministrul Lucia Varga la Prefectura Constanța

230
Ce a făcut ministrul Lucia Varga la Prefectura Constanța - luciavarga-1366908266.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, 25 aprilie 2013, la sediul Instituției Prefectului Județul Constanța a avut loc vizita ministrului delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, deputatul Lucia Ana Varga. Doamna ministru a susținut două întâlniri la Prefectură, după cum urmează:


La prima întâlnire au participat prefectul Eugen Bola, președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, primarul municipiului Constanța, Radu Ștefan Mazăre, deputatul PNL Gheorghe Dragomir, vice-președinte al Senatului în Biroul Permanent, senatorul Nicolae Moga, directorul RN a PĂDURILOR ROMSILVA-Direcția Silvică Constanța, Bogdan Ion, directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, George Papari, precum și primarii din județul Constanța.


Scopul întalnirii a fost realizarea unui dialog direct cu primarii din zonele limitrofe Biosferei Delta Dunării (Mihai Viteazu, Săcele, Istria, Corbu) și a găsi o soluție pentru rezolvarea problemelor acestora. De asemenea, ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură a prezentat noul proiect de lege privind Codul Silvic, precum  și proiectul de Redimensionare ecologică și economică a Luncii Dunării. S-a subliniat necesitatea realizarii de împăduriri prin programe multianuale și înăsprirea pedepselor pentru sancționarea furtului de lemne.


La cea de a doua întâlnire cu au participat prefectul Eugen Bola, deputatul PNL Gheorghe Dragomir, deputatul PSD Eduard Martin, președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, directorul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură și al  Direcției Maritime Constanța, Marian-Sorinel Mănăilă, precum și reprezentanți ai asociaților și federațiilor de piscicultori din județul Constanța. Cei prezenți la ședință au avut ocazia să vorbească cu reprezentantul Guvernului privind deblocarea proiectelor depuse pentru accesarea de fonduri europene în piscicultură și acvacultură, necesitatea realizării și promovării unor propuneri legislative în acest domeniu și de elaborare a unei strategii pe termen scurt, mediu și lung de susținere a acestui sector.


S-a subliniat necesitatea realizării unor parteneriate între autoritățile publice locale, județene, ABADL, ANPA, federațiile și asociațiile de pescari pentru realizarea de proiecte integrate și accesarea unor fonduri care pot asigura astfel realizarea unor obiective importante în domeniu.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6606 secunde