Ce pierde PNL Constanța după ieșirea de la guvernare

813
2
Ce pierde PNL Constanța după ieșirea de la guvernare - cepierdliberaliigheorghedragomir-1393442590.jpg

Articole de la același autor

Membrii Delegației Permanente a PNL au votat, marți seara, cu o majoritate covârșitoare ieșirea partidului de la guvernare, tranșând astfel situația tulbure care persista în USL de mai bine de două săptămâni. Conform liberalilor, votul a fost de 187 pentru, șase împotrivă și două abțineri. 


Mai exact, liberalii au votat o rezoluție în patru puncte, respectiv: denunțarea protocolului USL, depunerea mandatului de către premier, retragerea miniștrilor PNL din Guvern și libertatea de a face alte alianțe în teritoriu.


"Partidul Național Liberal, Filiala Constanța, își arată susținerea față de decizia Delegației Permanente de a părăsi Uniunea Social Liberală. 


Am sprijinit întotdeauna discuțiile constructive din interiorul PNL și considerăm că toate deciziile luate în cadrul forului statuar trebuie respectate de către toți liberalii deopotrivă. Ceea ce s-a stabilit în ședința de ieri(n.r. - marți), 25 februarie, a exprimat voința politică a membrilor PNL, decizia de a părăsi coaliția de guvernare. Membrii PNL au arătat că este necesar să fie solidari și totodată uniți în adoptarea deciziilor partidului. 


Considerăm că este nevoie de unitate în interiorul partidului, membrii PNL având responsabilitatea de a respecta toate angajamentele asumate în fața românilor. Este esențial pentru noi să nu pierdem din vedere scopul pentru care am fost desemnați drept principala forță de dreapta din România. Măsurile politicilor promovate de către PNL din timpul guvernării USL au adus țara noastră pe un trend ascendent și i-au oferit stabilitate atât pe plan economic, cât și în cadrul politicii internaționale", a spus președintele PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir.


"La Constanța, nu am niciun regret"


Referitor la județul Constanța, deși aparențele ar fi spus că PNL defilează braț la braț cu PSD, lucrurile nu stăteau întocmai. Puțini sunt cei care știu că, între cele două grupări exista mai mult o înțelegere tacită prin prisma uniunii de la nivel central, cu atât mai mult cu cât PSD are majoritate atât în Consiliul Județean Constanța, cât și în Consiliul Local Municipal Constanța. Cu alte cuvinte, și cu liberali și fără, proiectele de hotărâri tot vor fi votate și pe viitor.      


În ceea ce privește ruperea USL pe plan local, președintele PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir, a spus încă de acum câteva zile că nu are niciun regret.


"Atunci când s-a format USL, această uniune nu a fost pe placul tuturor liberalilor, printre cei nemulțumiți fiind și organizația noastră, de la Constanța. Totuși, datorită interesului pe plan național, am acceptat și noi pentru că nu aveam ce face. Mai exact, pot spune că, exact ca niște soldați am intrat într-un proiect pe termen lung care să fie în beneficiul cetățenilor", a explicat Gheorghe Dragomir.


De altfel, primul semnal că liberalii nu prea sunt băgați în seamă la Constanța a avut loc în momentul în care fostului prefect Eugen Bola i s-a impus de vicepremierul Liviu Dragnea să-și dea demisia din funcție. Conform înțelegerii din USL, postul de prefect al Constanței revenea liberalilor constănțeni. Încă din momentul în care Eugen Bola a anunțat că-și dă demisia, PNL Constanța s-a reunit de urgență pentru a propune o altă persoană pentru această funcție în persoana lui Silviu Coșa. Cu toate acestea, nici până în momentul de față, Guvernul României nu mai are un reprezentant în teritoriu, funcția fiind îndeplinită de subprefectul propus de PSD, Radu Volcinschi.


Cine riscă să își piardă funcția


Așadar, după ruperea USL și demisiile miniștrilor liberali este de așteptat ca toți cei numiți în anumite funcții cu ajutorul PNL să-și piardă posturile.


Practic, până la acest moment, singurul care a făcut gestul de onoare și și-a înaintat deja demisia este liberalul Constantin Matei care îndeplinea funcția de subsecretar de stat în Ministerul Transporturilor. 


În aceeași ordine de idei, este de așteptat ca și șefii serviciilor deconcentrate de la Constanța numiți de liberali să-și piardă funcțiile de conducere. În acest context, ar fi vorba despre șeful ITM Constanța, Eugen Bola, șeful AJOFM Constanța, Carmen Răducu, directorul CJAS Constanța, Dragoș Poteleanu, directorul DJST Constanța Claudiu Teliceanu, directorul ANR, Mihai Andrei, directorul CERONAV Ovidiu Cupșa. Totodată, ar urma să treacă pe tușă, directorul Oil Terminal, Sorin Ciutureanu, directorul CNAPMC, Ciprian Hanganu,  directorul adjunct al Administrației Finanțelor Publice, Silviu Coșa, dar și fostul prefect Bogdan Huțucă, actualmente director al Direcției Legislației Cod Fiscal din Ministerul Finanțelor Publice.


Comentează știrea

Hanibal
27 februarie 2014
nu pnl pierde ci noi cei multi si prosti

. Cei care vor deschide in viitor istoria trecutului nostru vor putea afla numele celor care s-au facut vinovati de dezastrul Romaniei sub forma unor muste strivite de evenimente . Iar istoricul va zice : acesta a batjocorit sanatatea publica , ăsta finantele , ăsta invatamantul etc si va pune mana pe o guma si va sterge aceste urme murdare lasate de cei care au facut atata rau societatii romanesti . In categoria " mustelor strivite " se vor regasi si toti constantenii care, incapabili sa-si castige existenta prin munca la fel ca toti cei ce se zbat sa supravietuiasca , si-au gasit fericirea in politica .Acum intelegem cata dreptate avea Arghezi cand a scris : " Sfatul meu este sa te faci om politic, lichea politica , ganganie politica . Cel din urma politician bate cu o suta de lungimi pe cel mai destoinic carturar, industriasi negustor si muncitor .... Starpitura se face personagiu .Hotul se transforma in potentat Clientul prezumtiv al Codului Penal e legiuitor si paznic al drepturilor si datoriilor obstesti ". Toti cei care au facut si inca fac politica in Constanta ( in special liberalii) pot si incadrati in categoria fripturistilor care i-au sprijinit direct sau indirect pe Mazare si Constantinescu . De fapt , USL a existat la Constanta intotdeauna sub o forma sau alta .

Teofil
27 februarie 2014
Bre ...

Cei care pierd , sunt ciolanarii PNL . Cei care castiga , sunt cetatenii simpli . Hai sictir , ba nesimtitilor , din PNL ...

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Februarie 2014
Stire din Politică-Administrație : UDMR  ar putea reveni în Guvern
Pagina a fost generata in 2.2063 secunde