Ce propunere are Adrian Năstase pentru Guvernul Ponta

214
Ce propunere are Adrian Năstase pentru Guvernul Ponta - adriannastaseinchisoare11024x528-1361101009.jpg

Articole de la același autor

Fostul premier Adrian Năstase propune Guvernului Ponta introducerea unei taxe pe pâine. El spune că, prin instituirea unei astfel de taxe, s-ar crea un fond care ar urma să fie utilizat pentru refacerea sistemului național de irigații.


Năstase scrie, pe blogul personal, că actualul Guvern face foarte bine că repornește proiectul Canalului Siret-Bărăgan-Dunăre dar, în opinia sa, ar fi nevoie de crearea mai rapidă a unui fond pentru refacerea sistemului național de irigații.


"A lăsa fiecare fermier să pompeze din apa freatică resursele de apă pentru irigații este și costisitor și riscant. Vă propun, spre reflecție, următoarea idee: stabilirea unei taxe de 10 bani pentru fiecare pâine vândută, astfel încât să se creeze, mai rapid, un fond care să fie utilizat pentru refacerea sistemului național de irigații (în formulă public/privat)", propune Năstase.


Fostul premier susține că prin stabilirea acestei taxe (timbru), s-ar putea obține aproximativ 400-500 de milioane de euro anual.
"După doi sau trei ani, în condițiile unor recolte mai mari, prețul pâinii ar putea să coboare. Știu că pot apare probleme tehnice legate de codul fiscal, etc. Cred însă că e nevoie, în acest domeniu, de eforturi hotărâte și de resurse financiare considerabile", explică Năstase. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6568 secunde