Cel mai exclusivist parc din România, inaugurat în orașul Ovidiu

2715
3

Articole de la același autor

Locuitorii din orașul Ovidiu au un motiv de bucurie după ce, duminică, reprezentanții administrației publice locale au inaugurat noul parc de recreere situat pe malul lacului Siutghiol ce se întinde pe o suprafață de 5.725 mp.

În cadrul lucrărilor de modernizare și amenajare a parcului de recreere este amenajat un amfiteatru cu scenă pentru concerte sau spectacole de mică anvergură, dar și terase verzi. În zona de relaxare, există bănci și vegetație specifică, loc de joacă pentru copii, bănci perimetrale, o zonă verde dotată cu mese pentru șah. Totodată, a fost construită o fântână arteziană, alei pietonale, au fost plantați arbori și arbuști. În plus, s-au montat bănci și coșuri de gunoi și s-au realizat pergole din lemn, precum și două platforme ce pot găzdui spectacole, concerte, târguri sau expoziții. De asemenea, în parc a fost montat un observator astronomic care cuprinde patru telescoape panoramice.

Alături de cei aproximativ 4.500 de locuitori din Ovidiu, la evenimentul de inaugurare a fost prezent primarul George Scupra care a ales din mulțime mai mulți copii, o familie de tineri și un pensionar cu care a tăiat panglica de inaugurare ce a bifat realizarea unei promisiuni făcute în urmă cu trei ani.

"Doresc ca locuitorii orașului nostru, de la copii până la bătrâni, să se bucure de acest proiect. Este un proiect prin care mi-am dorit să redau locuitorilor malul lacului Siutghiol. Pe toata suprafața malului, care ne mai aparține, am realizat proiecte, fie că vorbim de reconstrucția Castrului Roman, de debarcader sau de acest parc de recreere. Un alt proiect de viitor vizează un spațiu de promenadă între debarcader și parc. Sunt încântat ca primar, și mulțumesc cu această ocazie colegilor din primărie care au contribuit la buna finalizare a proiectului, și bucuros în calitate de locuitor al acestui oraș pentru că avem, acum, în Ovidiu o zonă de recreere și o atracție în adevăratul sens al cuvântului", a spus edilul orașului Ovidiu, George Scupra.

În cadrul evenimentului au mai ținut discursuri reprezentantul Zonei Metropolitane Constanța, Adrian Crăciun și Sorin Chiriță, coordonator Pol de Creștere Constanța și arhitectul acestui proiect, Alexandru Palcău.

În altă ordine de idei, prin amplasament, dimensiune și dotări parcul a fost declarat unul dintre cele mai "exclusiviste" parcuri din România. În acest sens, Alexandru Palcău a declarat că va participa cu proiectul acestui parc la un concurs internațional de design pentru zone de relaxare urbane.

Proiectul parcului a fost elaborat în luna noiembrie 2013, cererea de finanțare a fost depusă în luna februarie 2014, iar lucrările au fost începute în data de 6 mai 2015. Valoarea totală a proiectului este de 5.592.644,82 lei, finanțată din fonduri nerambursabile prin Programul Operațional Regional și a fost propus la Bruxelles ca proiect de succes pe finanțare europeană.

Mai multe imagini cu noul parc puteți vedea pe site-ul ziarului nostru, www. cugetliber.ro

Comentează știrea

Eu
24 mai 2016
Exclusivistul

Este foarte exclusivist. Are banci, cosuri de gunoi, alei, pomi si 2 platforme. Super!

Scupra si copii
24 mai 2016
Ceausescu si copii

Mazare si copii.Mariana Gaju si copii din Cumpana.Stalin si fetita tataroaica-poza istorica.Kim Jong-un si copii coreeni.Bai...nu va mai terminati odata ? Mama voastra de bolsevici ordinari !

scupra
24 mai 2016
parc!?

nu prea sunt arbori in parcul acesta,in schimb beton la greu,pfff,parc

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7393 secunde