Eforie se pregătește de noul sezon estival. A început curățenia de primăvară

351
1

Articole de la același autor

Sezonul estival debutează în mai puțin de două săptămâni, iar în Eforie pregătirile sunt în toi. Autoritățile locale au declarat aprilie luna curățeniei generale și se lucrează pe toate fronturile.


Atât în Eforie Nord, cât și în Eforie Sud, sunt în plină desfășurare lucrările de toaletare a spațiilor verzi, de ridicare a gunoiului de pe domeniul public și de văruire a copacilor și bordurilor. "În toamna anului trecut, am spus că Primăria Eforie se pregătește deja pentru sezonul estival următor, că vom pune un mai mare accent pe curățenie și pe întreținerea spațiilor verzi și dădeam asigurări că în 2016, la Eforie, curățenia va fi prioritară. Am demarat lucrările de igienizare a domeniului public din cele două stațiuni încă de la 1 martie. Sunt reabilitate spațiile verzi, toaletați copacii și gardul viu, desființate depozitele ilegale de deșeuri", a declarat, pentru "Cuget Liber", primarul localității Eforie, Ovidiu Brăiloiu.


Amenzi pentru cei care aruncă gunoiul pe domeniul public
Potrivit acestuia, au fost întâmpinate unele greutăți în ce-i privește pe locuitorii care obișnuiau să arunce gunoaiele în zone unde sunt spații verzi sau pe terenuri mărginașe ori în grădini părăsite. "Încercăm să-i împiedicăm pe unii dintre concetățeni să mai arunce diverse reziduuri pe domeniul pu-blic, pentru că aceste comportamente antisociale duc la creșterea cheltuielilor de întreținere a curățeniei orașului. Tocmai de aceea, am modificat prevederile legale și nu vor da numai amenda aceea de 1.000 de lei pentru aruncarea gunoiului pe domeniul public, pe care omul o plătește la jumătate, ci pe cei pe care îi vom prinde îi vom obliga să plătească și cheltuielile pentru curățarea spațiului respectiv. Poate așa îi descurajăm", a mai spus Ovidiu Brăiloiu. Orice persoană care observă astfel de încălcări ale legii poate să sesizeze Poliția Locală la unul dintre numerele de telefon 0241/939, 0241/748.116 sau 0728/281.870.


Potrivit primarului, până la sfârșitul lunii aprilie, în întreg orașul vor avea loc operațiuni de întreținere a aliniamentelor stradale, va fi tunsă iarba, vor fi curățate aleile și văruite bordurile și copacii. "Se acționează alternativ, o zi în Eforie Sud, o zi în Eforie Nord. Se va lucra și sâmbătă", a mai precizat edilul. În acest ritm, consideră că orașul va fi complet pregătit să își primească, la 1 Mai, primii turiști de anul acesta, cu ocazia minivacanței de Paște.


Comentează știrea

ghost
16 aprilie 2016
nu pentru turisti ci pentru ca vin alegerile

Stati linistiti, Brailoiu mincinos nu face curatenie pentru sezonul estival - oricum Eforiile au devenit tiganii complete - ci pentru ca vin alegerile iar toti locuitorii lobotomizati il vor vota inca odata pentru ca este baiat bun, face curat, este copil de profesor si orice alte motive idioate. Nu se uita nimeni la faptul ca in ultimii 4 ani curatenia in statiuni a fost la pamant, ca spatiile verzi din cele doua orase au fost transformate in serparii, iarna nu sunt impodobite orasele iar iluminatul public functioneaza din 5 stalpi in 5 stalpi, si asa mai departe. Sper ca si el sa devina dispensabil pentru DNA si sa-i ofere cazare gratuita pentru muti ani.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4832 secunde