Degringoladă în PSD Constanța! O altă organizație importantă a intrat în criză

2960
4

Articole de la același autor

Cu doar două luni înainte de alegerile locale, PSD Constanța întâmpină probleme în județ, mai multe organizații fiind dezorganizate ca urmare a plecării liderilor locali la alte partide. Mai mult, din cauza faptului că unii membri ai partidului au părăsit formațiunea politică, PSD se află în imposibilitatea de a mai avea supleanți în unele consilii locale. O situație de acest fel există în momentul de față în orașul Ovidiu, însă, social-democraților se pare că nu le pasă de acest lucru pentru că, oricum, mai sunt doar două luni până la scrutinul electoral. 


Primarul în exercițiu, George Scupra, a fost ales în funcție în urmă cu patru ani, pe listele USL. În urmă cu câteva luni, el și-a exprimat intenția de a părăsi partidul din care făcea parte, mai exact, PSD-ul, și de a se înscrie în PNL. Concret, a spus că schimbarea o va face după finalizarea mandatului însă, la aflarea acestei vești, social-democrații l-au exclus din partid. În asemenea situație, George Scupra s-a înscris în PNL și a anunțat că va fi candidatul partidului la alegerile din luna iunie. Pe de altă parte, mai marii PSD-ului constănțean nu s-au mulțumit numai cu excluderea lui Scupra, ci au decis să mai dea afară din partid și cinci consilieri locali care susțineau proiectele actualului edil. Mai mult, PSD a cerut prefectului să emită ordinele de încetare a mandatelor consi-lierilor locali pe motiv că nu mai au calitatea de membri ai PSD. 


"Având în vedere sesizarea Organizației Județene Constanța a PSD, înregistrată la Instituția Prefectului județului Constanța prin care a fost comunicată pierderea calității de membri ai partidului a Mirelei Tacciu, Dan Radu Florin, Ionuț Alexandru Dobrinaș, Vasile Marian și Darie Nelu, prefectul județului Constanța, Ion Constantin, a emis ordinele prin care se constată încetarea de drept a mandatelor consilierilor locali menționați, din cadrul Consiliului 


Local al Orașului Ovidiu", se arată într-un comunicat al Prefecturii. 
În aceste condiții, locurile de consilieri locali s-au declarat vacante și, în mod normal ar fi trebuit completate cu supleanți, adică social-democrați care s-au aflat pe lista propunerilor pentru Consiliul Local Ovidiu din 2012. Numai că, surpriză ! PSD nu mai are niciun membru pe acea listă. 


În luna ianuarie, PSD Constanța a solicitat CL Ovidiu să valideze în funcția de consilier local următorii supleanți din lista de candidați ai partidului: Gheorghe Diță, Traian Nițu, Romică Maican, Alexan-drina Deliu și Petru Oleniuc. Numai că, legea prevede că "supleanții vor ocupa locurile devenite vacante în ordinea în care sunt înscriși pe liste", iar unul dintre cei propuși de PSD Constanța, Gheorghe Diță, s-a aflat pe poziția a 3-a a listelor de candidați la alegerile locale din anul 2012, motiv pentru care nu ar putea fi validat acum.


Pe de altă parte, Diță nu mai este membru PSD încă din 2012, moment la care PSD Constanța a transmis către Primăria Ovidiu o informare în acest sens. Cât despre celelalte patru persoane propuse de social-democrați să fie validate ca și consilieri, nici acestea nu mai fac parte din structurile PSD. Concret, Alexandrina Deliu, Rodica Gune, Nicolae Scupra și Petru Olenic au trimis adrese către PSD Constanța, prin care anunță că și-au dat demisia din partid și implicit, au renunțat la calitatea de membri supleanți pe lista PSD din 2012.


Contactat telefonic, deputatul Mircea Titus Dobre, care este și purtător de cuvânt al PSD Constanța, a lăsat de înțeles că PSD se pregătește pentru următoarele alegeri și, în momentul de față, este important ca activitatea Consiliului Local Ovidiu să nu fie blocată.


"Asta este situația actuală, s-a terminat lista cu supleanți la Ovidiu. Cred că vor mai fi maxim două ședințe și cel mai important este ca activitatea Consiliului Local să nu fie blocată", a declarat Mircea Titus Dobre.


Comentează știrea

dima
22 martie 2016
PSD partid de hoți

PSD partid de hoți. Nu o spun eu, DNA ul spune. La multi ani.

Iulica
22 martie 2016
Pinochio=dezastru

Nu va e clar, Pinochio a distrus nu numai psd-ul, acum urmeaza pnl-ul ce sa-i faci daca slugoii de la vechiul pnl il sustin neconditionat? Mare rusine liberalilor pacaliti!

mihai
22 martie 2016
fara bocai

Scupra o sa cistige detasat daca psd vine cu nulitatea de bocai.

Ilici Bolșevici
22 martie 2016
SECRETUL CIFRULUI

Âsta-i u partid profund antiromânesc, având ca unic ideal jaful organizat. De fapt, PSD înseamnă Partidul Securiștilor Deghizați

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5093 secunde