Centura ocolitoare a Constanței, gata până pe 15 iulie

1402

Articole de la același autor

Prefectul Claudiu Palaz a declarat, în cursul zilei de vineri, că există posibilitatea ca în zona în care au fost descoperite vestigii arheologice pe ruta Autostrăzii Soarelui să fie amplasate parcări cu refugiu pentru ca necropolele scoase la lumină să poată fi vizitate de cei interesați. Astfel, persoanele care "trag" în parcare vor avea posibilitatea să admire ruinele găsite în apropiere de Valea Dacilor și Valul lui Traian. Propunerea a fost făcută în cadrul discuțiilor pe care prefectul le-a avut cu părțile implicate în construcția Autostrăzii Soarelui și a centurii ocolitoare. Reprezentanții Minis-terul Transporturilor și Infrastructurii și-au arătat interesul față de această inițiativă, iar în condițiile în care costurile implicate vor fi suportabile, se va trece la executarea lucrărilor.
O altă problemă ce a fost abordată în cadrul ședinței de ieri este cea privind tronsonul ce unește DN3 de localitatea Agigea. Potrivit declarațiilor prefectului, constructorii afirmă că centura ocolitoare ce va ajuta la scoaterea traficului din municipiu pe timpul verii, va fi terminată până pe data de 15 iulie. De asemenea, Palaz a afirmat că a solicitat scoaterea separatoarelor amplasate pe șosea la ieșirea din Constanța în zona Lazu-Agigea.
"După cum știți, acolo există niște separatoare puse pe dreapta, pe stânga, și chiar pe mijlocul drumurilor, iar traficul este încetinit. În condițiile în care va fi circulație intensă pe timpul verii, vă dați seama acolo se va crea coloană până la Constanța. Mi s-a spus că până la 15 iunie se rezolvă, iar separatoarele vor fi scoase și se vor pune inclusiv traversele de peste drumul național. Ei au spus că 15 iulie ar fi termenul până la care bucata din centură ocolitoare către sudul litoralului va fi fina-lizată. În acest fel nu se va mai intra în municipiu, iar traficul va fi decongestionat (…) Deci de la 15 iulie se va circula fluid de la Valea Dacilor până pe DN3 și pe șoseaua ocolitoare până la Agigea", a declarat Claudiu Palaz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4879 secunde