Ciolacu: Pensiile vor crește de două ori anul viitor

478
Ciolacu: Pensiile vor crește de două ori anul viitor - img-1698779856.jpg
Marcel Ciolacu spune că anul viitor pensiile vor crește de două ori. În plus, premierul precizează că în Coaliție s-a stabilit un principiu de bază în ceea ce privește aceste venituri, și anume „pensii egale, pentru muncă egală”.


„Pensiile vor crește de două ori anul viitor! La 1 ianuarie cu 13.8% și la 1 septembrie prin aplicarea noii legi a pensiilor, care va elimina inechitățile”, a scris Ciolacu, marți, pe Facebook.


„Pensii egale, pentru muncă și contribuții egale. Acesta este principiul de bază pe care l-am stabilit astăzi în Coaliție pentru noua lege a pensiilor”, a subliniat premierul.


Ministerul Muncii a finalizat proiectul noii legi a pensiilor, document prezentat azi în cadrul unei ședinte a coaliției de guvernare. Legea, care este asumată prin PNRR, are la bază mai multe principii, printre care cel al obligativităţii, al contributivităţii, al egalităţii sau al stabilității asigurării la sistemul public de pensii. Premierul Marcel Ciolacu vrea ca legea să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2024.


„Persoanele fizice şi juridice au, conform legii, obligaţia de a participa la sistemul public de pensii, drepturile de asigurări sociale exercitându-se corelativ cu îndeplinirea obligaţiilor” (principiul obligativităţii), se arată în capitolul introductiv al proiectului de lege. „Asigurații care au realizat cel puțin stagiul minim de cotizare în sistemul public de pensii beneficiază de tratament nediscriminatoriu, în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile prevăzute de lege”, prevede un alt principiu, al egalităţii, definit în proiect.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2447 secunde